Ένα αντίο στον γίγαντα των καλοκαιρινών σινεμά, Bud Spencer (pics & vids)

Gazzetta team
Ένα αντίο στον γίγαντα των καλοκαιρινών σινεμά, Bud Spencer (pics & vids)
O Bud Spencer συνέδεσε το όνομά του με δύο πράγματα... Το ατελείωτο ξύλο και τα καλοκαιρινά σινεμά.

Ο Ιταλός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Μπαντ Σπένσερ, ο θρυλικός γίγαντας του δίδυμου Μπαντ Σπένσερ-Τέρενς Χιλ που μας κρατούσε συντροφιά σε σατιρικά σπαγκέτι γουέστερν τόσα και τόσα καλοκαίρια με διπλές προβολές, πέθανε χθες βράδυ σε νοσοκομείο της Ρώμης στα 86 του χρόνια.

«Εφυγε γαλήνια τη Δευτέρα στη Ρώμη και δεν υπέφερε από πόνους», δήλωσε ο γιος του.

bud spencer 607 1

Γεννημένος το 1929 στη Σάντα Λουτσία της Νάπολι, ο Σπένσερ (του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Κάρλο Πεντερσόλι) ξεκίνησε ως πρωταθλητής της κολύμβησης (πήρε μάλιστα μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ελσίνκι το 1952), σπούδασε Νομική, εργάστηκε ως διπλωματικός ακόλουθος, είχε δίπλωμα πιλότου αεροπλάνων και ελικοπτέρων, και μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν ενεργά φιλάνθρωπος σε εκδηλώσεις κι οργανισμούς που στήριζαν ορφανά παιδιά.

Η κινηματογραφική καριέρα του όμως που τον έκανε διεθνώς διάσημο χτίστηκε ως αγαπημένη πληθωρική καρικατούρα στο διάσημο δίδυμο με τον Τέρενς Χιλ.

bud spencer 607 2

Γύρισαν μαζί 18 ταινίες (κάποιες από αυτές συνσκηνοθέτησαν κι έκαναν και την παραγωγή) από τις 30 συνολικά γουέστερν και κωμωδίες στην καριέρα του θρυλικού «Banana Joe», «They Call Me Trinity», «Watch Out, We're Mad», «Crime Busters», «Double Trouble» (ή για να θυμηθούμε πώς τις συναντούσαμε εμείς στα θερινά σινεμά: «Ηταν Σκληρός και τον Ελεγαν Τρινιτά», «...Ελάτε να σας Δείρουμε!», «Το Νου σας και σας Φάγαμε», «Οι Γροθιές Χορεύουν Σάμπα», «Σαν Ταύροι σε Γυαλοπωλείο»).

Ο Μπαντ Σπένσερ είχε το ρόλο του καλτ ήρωας δράσης, του «μπουλντόζα», του «γορίλα», του «ιπποπόταμου» - που η δύναμη της μπουνιάς του έκανε τον αντίπαλο να απογειώνεται στον αέρα και να σκάει απέναντι.


Το 2005 επιχείρησε να κατέβει στην πολιτική ως δημοτικός σύμβουλος στη Λάτσιο. «Στη ζωή μου έχω κάνει τα πάντα, εκτός από τρία πράγματα: δεν έγινα χορευτής μπαλέτου, τζόκεϊ και πολιτικός. Καθώς τα πρώτα δύο ούτε τα συζητώ, αποφάσισαν να επιχειρήσω την πολιτική».

Hταν παντρεμένος με την Μαρία Αμάτο από το 1960 κι έκαναν 3 παιδιά 5 εγγόνια και 6 δισέγγονα.

Καλό ταξίδι γίγαντα!
bud 1

Πηγή: flix.gr