H δημοσιογράφος της ΕΡΤ απαντά για την κριτική που της έγινε για το λάθος με το νόμισμα (vid)

Gazzetta team
H δημοσιογράφος της ΕΡΤ απαντά για την κριτική που της έγινε για το λάθος με το νόμισμα (vid)
«Η ανθρωποφαγία στο επάγγελμά μας είναι γεγονός όποτε με τα χρόνια ατσαλώνεσαι»!

Για το λάθος της με το νόμισμα της Βρετανίας, μίλησε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Βάλια Πετούρη.

Η δημοσιογράφος στην εκπομπή «Επτά» του Σαββάτου, ρώτησε τον υφυπουργό εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα: «Η επιστροφή στη στερλίνα είναι πιθανό να καταστήσει την Ελλάδα ακριβή χώρα για τους Βρετανούς τουρίστες;», κάτι που υπονοεί ότι το νόμισμα της χώρας ήταν το ευρώ κι όχι η στερλίνα.

Η κα Πετούρη έκανε λόγο για «λεκτικό λάθος, εκ παραδρομής». «Δεν ήτανε νοηματικό, ήτανε λεκτική παραδρομή, σαρδάμ», είπε μιλώντας στο κανάλι «Ε».

«Είμαι τόσο χρόνια πολιτική συντάκτρια όποτε μάλλον ξέρω πολλά παραπάνω από το ότι η Μεγ. Βρετανία δεν συμμετέχει στη ζώνη του ευρώ. Υπάρχουν συγκεκριμένα αποσπάσματα της εκπομπής πριν στο οποίο όχι μόνο αναφέρομαι στη συμμετοχή της στερλίνας της Μεγάλης Βρετανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου στη ζώνη του ευρώ, αλλά κάνω σχετικές ερωτήσεις και στον κύριο Κουβαρή και στον κύριο Μάρδα για το πώς θα διαταραχθεί η ισορροπία της σχέσης στερλίνας και ευρώ», εξήγησε.

Ερωτώμενη αν την ενόχλησε ο θόρυβος που δημιουργήθηκε, απάντησε πως έχει συνηθίσει. «Δυστυχώς η ανθρωποφαγία στο επάγγελμά μας, είναι γεγονός, όποτε με τα χρόνια ατσαλώνεσαι», είπε.

Πηγή: newsbeast.gr