Ψήφισαν Brexit και τώρα στέλνουν «μετανιωμένοι» επιστολές

Gazzetta team
Ψήφισαν Brexit και τώρα στέλνουν «μετανιωμένοι» επιστολές
Ο Βρετανικός Independent επιχειρεί να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους σημαντική μερίδα ψηφοφόρων στα νησιά επέλεξε το Brexit

Στις επιπτώσεις του δημοψηφίσματος στη Βρετανία και στις δεύτερες σκέψεις που επικρατούν πλέον σε μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων του Brexit αναφέρεται ο Independent με άρθρο υπό τον τίτλο: «Ψήφισα Brexit και τώρα συνειδητοποίησα τι τρομερό λάθος έκανα».

Η Βρετανική εφημερίδα «φιλοξενεί» δηλώσεις πολιτών που μετάνιωσαν για την ψήφο τους μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

«Την Πέμπτη, συμμετείχα σε μια πράξη εθνικής παραφροσύνης» λέει ψηφοφόρος του Brexit. «Είχα ελέγξει τις δημοσκοπήσεις και η παραμονή προηγούνταν όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της προεκλογικής περιόδου. Πίστευα ότι οι δημοσκοπήσεις αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Για αυτό επέλεξα την ψήφο διαμαρτυρίας. Ζω στο Λονδίνο , και είμαι στα μέσα της τρίτης δεκαετίας της ζωής μου», συνεχίζει η μετανιωμένη ψηφοφόρος του Brexit.

Άλλος ψηφοφόρος λέει στην εφημερίδα: «Ήμουν απογοητευμένος με το αποτέλεσμα των γενικών εκλογών του περασμένου έτους και ήθελα κάτι να αλλάξει. Αφού εργάστηκα για πέντε χρόνια σε θέσεις εργασίας, με μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών, εξακολουθώ να ζω μια αρκετά δύσκολη καθημερινότητα, με το σπουδαστικό χρέος να με “κυνηγά”».

«Πλέον, ας μην υποκρινόμαστε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τέλεια», συνεχίζει, «η ακροδεξιά βρίσκεται σε άνοδο, υπάρχει μαζική ανεργία, το ευρώ ήταν μια ολοκληρωτική καταστροφή για χώρες όπως η Ελλάδα, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι μη εκλεγμένη και αδιαφανές».

Τα social media υιοθέτησαν ένα απορριπτικό και αντιπαθητικό λόγο για τους οπαδούς του Brexit που δεν βοήθησε όποιον σκεφτόταν την έξοδο να προβεί σε δεύτερες σκέψεις.

«Σκεφτείτε την επόμενη φορά, πριν να δημοσιεύσετε ένα ηθικολογικό άρθρο λέγοντας σε όλους τους άλλους πώς να ψηφίσουν, επειδή ενδέχεται να κάνουν ακριβώς το αντίθετο» γράφει η εφημερίδα.

Όπως λέει ψηφοφόρος του brexit «Μετά την ψηφοφορία, κάλεσα τον 90χρονο παππού μου, έναν βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που ζει κοντά στο Cambridge. Πίστευα ότι θα ψηφίσει έξοδο αλλά τελικά ψήφισε παραμονή. Το ίδιο βράδυ πήγα στο σπίτι ενός φίλου για να παρακολουθήσουμε το αποτέλεσμα. Όταν ήρθαν τα πρώτα αποτελέσματα από το Σάντερλαντ υπέρ του Bremain πανηγυρίσαμε. Όταν άλλαξε το αποτέλεσμα δαγκωθήκαμε. Βόρεια Ιρλανδία, Γιβραλτάρ, Σκωτία και το Λονδίνο είχαν αποφασίσει την παραμονή. Αλλά δεν ήταν αστείο πια, η Ένωση ήταν σε κίνδυνο. Όταν γύρω στις τέσσερις το BBC ανακοίνωσε τη νίκη του Brexit μας έπιασε πανικός. Για περίπου τρεις ώρες, μείναμε βλέποντας τον Farage και τη βλακώδη ομιλία του για τη νίκη του Brexit χωρίς να πέσει σφαίρα, την ώρα μια βουλευτής των Εργατικών βρήκε τραγικό θάνατο την προηγούμενη εβδομάδα από το χέρι φανατικού υποστηρικτή του Brexit. Η λίρα βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση. Ο δείκτης FTSE υποχώρησε. Ο Ντέιβιντ Κάμερον παραιτήθηκε. Ο Donald Trump έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δηλώσει μια “μεγάλη νίκη”. Τι έχουμε κάνει; Αν θα μπορούσα να πάρω την ψήφο μου πίσω τώρα, θα το έκανα. Ντρέπομαι για τον εαυτό μου, και θέλω τη χώρα μου πίσω».

Πηγή: thetoc.gr