Αυτός είναι ο άνθρωπος που μάζεψε 3 εκατ. υπογραφές για νέο δημοψήφισμα

Gazzetta team
Αυτός είναι ο άνθρωπος που μάζεψε 3 εκατ. υπογραφές για νέο δημοψήφισμα
Ένας υποστηρικτής του Leave βρίσκεται πίσω από το διαδικτυακό αίτημα για δεύτερο δημοψήφισμα που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 3 εκατομμύρια υπογραφές.

Ένας υποστηρικτής της καμπάνιας του Leave βρίσκεται πίσω από το διαδικτυακό αίτημα για δεύτερο δημοψήφισμα που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 3 εκατομμύρια υπογραφές.

Πρόκειται για τον William Oliver Healy, έναν ακτιβιστή ο οποίος δημιούργησε τη συγκεκριμένη σελίδα το Μαϊο, ζητώντας την επανάληψή του δημοψηφίσματος σε περίπτωση που το ένα ή το άλλο στρατόπεδο λάβει λιγότερο από το 60% των ψήφων ή η συμμετοχή κινηθεί σε επίπεδα κάτω από 75%.

Παρά το γεγονός ότι το αίτημα έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον ο Healy δεν είναι προφανώς ευχαριστημένος, καθώς δημιούργησε τη σχετική σελίδα σε μια περίοδο που η επικράτηση του Remain φαινόταν πιο πιθανή, ενώ τώρα η σελίδα του έχει «απαχθεί» -όπως λέει- από τους υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ.

Την ίδια στιγμή πάντως, πληθαίνουν οι αναφορές ότι η σελίδα του διαδικτυακού αιτήματος για δεύτερο δημοψήφισμα παρουσιάζει ορισμένα περίεργα στοιχεία. Όπως αναφέρει ο Guardian, ενώ το αίτημα θα έπρεπε να έχει υπογραφεί μόνο από Βρετανούς πολίτες ή κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου, τα στοιχεία δείχνουν υπογραφές από διάφορες χώρες του κόσμου, όπως η Τυνησία, η Ισλανδία ή ακόμη και τα νησιά Κέιμαν. Ακόμη, παρά το γεγονός ότι το Βατικανό έχει μόλις 800 κατοίκους, στο διαδικτυακό αίτημα εμφανίζονται 39.000 υπογραφές που προέρχονται από αυτήν την περιοχή.

Πηγή: thetoc.gr