Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Δερβενοχώρια (pics)

Gazzetta team
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Δερβενοχώρια (pics)
Με τις φλόγες μάχονται στο έδαφος 115 άνδρες της Πυροσβεστικής με 56 οχήματα και 66 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Πάντως, η φωτιά δεν απειλεί μέχρι στιγμής κατοικημένες περιοχές.

Ανεξέλεγκτη και σε πολλά μέτωπα η φωτιά που ξέσπασε χθες βράδυ σε δασική περιοχή έξω από το χωριό Στεφάνη, στα Δερβενοχώρια.

Η φωτιά πλέον κινείται προς τη Μαγούλα, καίγοντας στρέμματα πευκοδάσους.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από το εργοστάσιο του Τιτάνα, προκειμένου να το προστατέψουν, ενώ νωρίτερα κατάφεραν να απομακρύνουν τις φλόγες από ένα άλλο εργοστάσιο με τόνους ξυλείας.

Πάντως, η φωτιά δεν απειλεί μέχρι στιγμής κατοικημένες περιοχές.
Το βάρος έχει δοθεί στις εναέριες δυνάμεις, καθώς το μέτωπο είναι σε δύσβατο σημείο. Ωστόσο, τα πτητικά μέσα θα αποσυρθούν σύντομα, λόγω της δύσης του ηλίου.

Ρίψεις νερού πραγματοποιούν επτά αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης 115 άνδρες της Πυροσβεστικής με 56 οχήματα και 66 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχει και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με έξι υδροφόρες και αλλά μηχανήματα, ενώ στο σημείο της επιχείρησης κατάσβεσης βρίσκεται ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης και η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

Νωρίτερα το μεσημέρι, ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο Καναντέρ που επιχειρούσε στην περιοχή πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στον κινητήρα.

Οι δύο πιλότοι βγήκαν σώοι, ωστόσο ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό νοσοκομείο Αεροπορίας με ελαφρά τραύματα.



Πηγή: skai.gr