Οι τζιχαντιστές θέλουν να μεταφερθεί το μέτωπο σε Μαλαισία και Φιλιππίνες

Gazzetta team
Οι τζιχαντιστές θέλουν να μεταφερθεί το μέτωπο σε Μαλαισία και Φιλιππίνες
Με βίντεο που ανήρτησαν στο διαδίκτυο, καλούν όσουν δεν μπορούν να πάνε στη Συρία, να οργανωθούν στις δύο χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας
Το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε τους οπαδούς του να εστιάσουν την ενέργειά τους στις μάχες στη Νοτιοανατολική Ασία, εκτός από το να μάχονται στο Ιράκ και τη Συρία, ζητώντας από τους εξτρεμιστές να στοχεύσουν τη Μαλαισία.


Το τελευταίο βίντεο, με τίτλο «Toghut» (αμαρτωλοί ενάντια στις διδασκαλίες του Αλλάχ), κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και δείχνει έναν Μαλαισιανό μαχητή του ISIS στη Συρία, μαζί με δύο άλλους τζιχαντιστές, να αποκεφαλίζουν τρεις αιχμαλώτους. Ο Μαλαισιανός τρομοκράτης, που προσδιορίζεται ως ο Μοντ Ραφί Ουντίν από το Νέγκρι Σέμπιλαν, απειλεί μρ επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας της Μαλαισίας στο βίντεο 20 λεπτών, σύμφωνα με το Reuters.

Ο τρομοκράτης λέει στα μαλαισιανά ότι οι μαχητές, οι οποίοι δεν μπορούν δεν μπορούν να φτάσουν στη Συρία θα πρέπει να ταξιδέψουν στις Φιλιππίνες και να πολεμήσουν εκεί. Ο Ουντίν καλεί τρομοκράτες να ενωθούν κάτω από την ηγεσία του Αμπού Αμπντουλάχ, Φιλιππινέζο ηγέτη της τρομοκρατικής ομάδας Αμπού Σαγιάφ, που ορκίστηκε πίστη στο ISIS τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το Russia Today.

Πηγή: protothema.gr