Τράβηξαν από την θάλασσα χελώνα για να βγάλουν selfies (pic)

Gazzetta team
Τράβηξαν από την θάλασσα χελώνα για να βγάλουν selfies (pic)
Πληθαίνουν τα περιστατικά με τουρίστες που κακομεταχειρίζονται ζώα προκειμένου να βγάλουν μαζί τους μια selfie

Η ανθρώπινη ματαιοδοξία δεν σταματά και η νέα μόδα των selfies με άγρια ζώα αυξάνεται καθημερινά. Πρόσφατα, σε παραλία της Βηρυτού, ένας τουρίστας εντόπισε μια χελώνα του υπό εξαφάνιση είδους καρέτα - καρέτα να κολυμπά. Τότε, έτρεξε, έβγαλε το άτυχο ζώο από το νερό, το πέταξε στην άμμο και το χτύπησε με ένα ξύλινο ραβδί στο κεφάλι, προφανώς, για να μην κινείται.

Πλήθος λουόμενων, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, περικύκλωσε το ανυπεράσπιστο ζώο για να βγάλει μαζί του μια selfie. Δύο περαστικοί, όταν είδαν το απαράδεκτο περιστατικό ειδοποίησαν την περιβαλλοντική οργάνωση GreenArea, η οποία με την σειρά της φρόντισε να μεταφερθεί η χελώνα στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης για την προστασία των ζώων Animals Lebanon.



Ο επικεφαλής της οργάνωσης, Jason Mier, δήλωσε πως το ζώο αναρρώνει και βρίσκεται υπό την φροντίδα των κτηνιάτρων αλλά θα χρειαστούν τουλάχιστον 15 ημέρες για να αφεθεί στην θάλασσα, καθώς το τραύμα από το χτύπημα στο κεφάλι είναι σοβαρό, Στην χελώνα χορηγείται αντιβίωση για να εμποδίσει την δημιουργία φλεγμονής στο σημείο όπου έχει τραυματιστεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα ζώο υποφέρει στα χέρια των ανθρώπων για μια selfie. Τον περασμένο Φεβρουάριο σε παραλία του Μπουένος Άιρες ένα δελφίνι έχασε την ζωή του από αφυδάτωση, όταν οι παραθεριστές το έβγαλαν από την θάλασσα για να φωτογραφηθούν μαζί του.



Πρόσφατα, σε παραλία της Δομινικανής Δημοκρατίας, το ίδιο συνέβη με έναν καρχαρία που ξεψύχησε στην άμμο, ενώ οι τουρίστες γύρω του έβγαζαν selfies...

Πηγή protothema.gr