Τα γραφήματα του BBC για το Brexit ήταν χειρότερα και από το... Brexit (pics & vid)

Gazzetta team
Τα γραφήματα του BBC για το Brexit ήταν χειρότερα και από το... Brexit (pics & vid)
Οι χρήστες στο Twitter αναρωτήθηκαν, αν ο γραφίστας των γραφικών του BBC στην μετάδοση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος για το Brexit, ήταν μεθυσμένος.

Χιλιάδες Βρετανοί έμειναν άγρυπνοι για να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα του ιστορικού δημοψηφίσματος για το Brexit στους τηλεοπτικούς τους δέκτες. Όσοι όμως επέλεξαν το BBC απογοητεύτηκαν καθώς, όπως αργότερα δήλωσαν πολλοί χρήστες στο Twitter, τα διαγράμματα και τα γραφικά του καναλιού ήταν εντελώς ακατανόητα.

Ο έμπειρος πολιτικός σχολιαστής του BBC Jeremy Vine μετέδιδε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος με την βοήθεια των γραφημάτων που είχε στο video wall πίσω του και στο δάπεδο, ενώ όμως εκείνος κατέβαλε κάθε προσπάθεια να εξηγήσει στους τηλεθεατές πώς ψήφισαν οι Βρετανοί ψηφοφόροι ανά εκλογική περιφέρεια, σύμφωνα με τους χρήστες στο Twitter, τα γραφικά ήταν τόσο ακατανόητα, που πολλοί έγραψαν ότι αυτοί που τα σχεδίασαν ήταν σε κατάσταση μέθης!

«BBC τα γραφικά σας... δεν ξέρω...δείχνουν περίπλοκα. Τα μάτια μου τρελαίνονται», γράφει ένας χρήστης, «Πόσα χρήματα ξόδεψε το BBC για αυτά τα γραφήματα, δεν θα ήταν άσχημα αν σε βοηθούσαν να καταλάβεις τι συμβαίνει», ανέφερε μια χρήστης και κάποιος άλλος έγραψε: «Τι χάσιμο χρόνου και χρήματος για αυτά τα γελοία, ακατανόητα γραφικά».

Ο χρωματιστός χάρτης στο δάπεδο του τηλεοπτικού στούντιο έδειχνε πώς ψηφίζει η κάθε εκλογική περιφέρεια ενώ στο video wall, πίσω από τον παρουσιαστή, εμφανιζόντουσαν τα γραφήματα που παρουσίαζαν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

Πηγή: protothema.gr