Το μέλλον είναι πιο μαύρο και από το μαύρο του κόσμου όλου

Το μέλλον είναι πιο μαύρο και από το μαύρο του κόσμου όλου
403 Aισιοδοξία Forbidden.

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι το μέλλον όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και του κόσμου όλου είναι μαύρο. Eίναι πιο μαύρο και από το μαύρο του γαλαξία όλου.

Δεν χρειαζόταν το Brexit για να το καταλάβουμε. Απλά το Brexit είναι μια υπέροχη αφορμή για να μιλήσουμε ανοιχτά.

Ο Φάρατζ και κάποιοι άλλοι ψεκασμένοι εθνικιστές κατάφεραν και έπεισαν τους Βρετανούς ότι οι ξένοι τους παίρνουν τις δουλειές και πεινάνε, ότι καλύτερα μόνοι μας στον κόσμο αυτό, να μην ξοδεύουμε τα λεφτα του Βρετανού φορολογούμενου για τους φτωχούς του Νότου (εμάς εννοεί αν δεν το καταλάβατε), αλλά να τα δίνουμε στους φτωχούς Βρετανούς κλπ…

Και βέβαια όπως αυτές περιπτώσεις, ο Φάρατζ και ο κάθε Φάρατζ δε τους είπε όλη την αλήθεια. Τους είπε μόνο την αλήθεια που χρειάζονται να ξέρουν. Το οτι ας πούμε Ευρωπαϊκή Ένωση βοηθάει με επιδοτήσεις τα κράτη-μέλη της δεν τους το είπε. Το ότι θα δυσκολευτούν στις εισαγωγές δεν τους το είπε. Χιλιάδες άλλα προβλήματα που θα προκύψουν στο μέλλον, δεν τους τα είπε. Αλλά δε χρειάζεται να τα ξέρουν κιόλας. Κέρδισαν και χωρίς την αλήθεια. Άλλωστε, σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, η αλήθεια δεν είναι παρά απλά μια λεπτομέρεια.

Αφήστε όμως τους Άγγλους.

Πάρτε για παράδειγμα τη Γαλλία. Δεν υπάρχει αμφιβολία καμιά, ότι η Λεπέν θα είναι πρώτη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Το αν θα είναι πρώτη και στο δεύτερο γύρο των εκλογών είναι κομματάκι δύσκολο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Έτσι και αλλίως το μήνυμα της θα το δώσει. Αν και το 'χει δώσει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Δες για παράδειγμα την Αμερική! Ο Τραμπ έκανε περίπατο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Είναι λίγο δύσκολο να βγει πρώτος και στις εκλογές και να είναι αυτός ο επόμενος πρόεδρος Αμερικής απέναντι στη Χίλαρι, αλλά και πάλι και αυτός το μήνυμα του το έχει δώσει. Και αυτός και οι υποστηρικτές του.

Δείτε το Euro. Είναι κάτι σαν πανευρωπαικό συνέδριο των νεοναζί. Οι περισσότερες χώρες προσπαθούν να αποδείξουν την δύναμή τους, την «καθαρότητά» τους και όλες αυτές τις αηδίες.

Δείτε την Αυστρία, την Ουγγαρία και την παρέλαση των ακροδεξιών στις εκλογές. Πάρα πολλά τα παραδείγματα.

Αλλά μην πάμε μακριά. Δείτε για παράδειγμα την Ελλάδα.

Σε όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, η Χρυσή Αυγή παίρνει πάνω από 7% . Αν έχεις καταλάβει τι παίζει με τις δημοσκοπήσεις και την Χρυσή Αυγή και τους ψηφοφόρους της που δε λένε ποτέ τι ψηφίζουν, πρέπει να την περιμένουμε σίγουρα σε διψήφιο νούμερο στις επόμενες εκλογές.

Ο εθνικισμός, οι «ψεκασμένοι», η ξενοφοβία καλπάζουν παγκοσμίως, είναι πλέον ξεκάθαρο. Δεν μπορεί να μην το βλέπεις. Οι νεοναζί, οι ακραίοι εθνικιστές, οι φασίστες παίζουν καλά το παιχνίδι. Ντύθηκαν με τον μανδύα του πατριώτη, εκείνου που το μόνο που κάνει είναι να αγαπάει την χώρα του.

Λες και οι υπόλοιποι δεν την αγαπάμε.

Αλλά αυτό κατάφεραν. Να αποδείξουν ότι μόνο αυτοί την αγαπάνε και όχι οι άλλοι, οι ψύχραιμοι, οι «υπόδουλοι των ξένω κυβερνήσων», τα «γιουσουφάκια της Μέρκελ», οι προσυνημένοι. Οι άλλοι εμείς.

Και τώρα εσύ απ' όλα αυτά βλέπεις ένα μέλλον το οποίο είναι λευκό, πολύχρωμο και στην άκρη του ουράνιου τόξου όπως θέλεις πες το, τι να σου πω, μακάρι να έχεις δίκιο. Και να είμαι εγώ ο τρελός. Αλήθεια το εύχομαι.

Η κακιά Ευρώπη όπως την ξέραμε, που «θέλει το κακό μας» τελειώσε και επίσημα. Τώρα έρχονται εκείνοι που θέλουν «το καλό μας». Αντίο και πλέον είναι πολύ αργά για δάκρυα.

Υ.Γ. «Κόσμος δανεικός και χρόνος δανεικός και μάτια δανεικά για να τον κλαις» έχει γράψει ο τεράστιος Κόρμακ Μακάρθι στο Δρόμο.

Πιο μέσα δεν μπορούσε να πέσει ο κωλόγερος…