Βόμβα για να «τρομάξουν» ιδιοκτήτη νυκτερινών κέντρων

Gazzetta team
Βόμβα για να «τρομάξουν» ιδιοκτήτη νυκτερινών κέντρων
Βόμβα-«μήνυμα» με στόχο τον εκφοβισμό γνωστού ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων, ήταν αυτή που εξερράγη έξω από το σπίτι του στη Βουλιαγμένη.

Βόμβα-«μήνυμα» με στόχο τον εκφοβισμό γνωστού ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων, ήταν αυτή που εξερράγη έξω από το σπίτι του στη Βουλιαγμένη, όπως εκτιμούν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής. Στις 03:45 στην οδό Δαιδάλου, οι άγνωστοι δράστες προσέγγισαν την είσοδο του σπιτιού του επιχειρηματία και τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό. Από την έκρηξη μικρής ισχύος υπέστη ζημιές η είσοδος και το τοιχίο της μάντρας. Τα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για μασούρι δυναμίτιδας το οποίο πυροδοτήθηκε με βραδύκαυστο φυτίλι και πυροκροτητή.

Σε μία πρώτη επαφή που είχαν οι αστυνομικοί με τον επιχειρηματία, εκείνος τους είπε ότι δεν είχε διαφορές με κανέναν, δεν είχε δεχθεί απειλές, ενώ δεν μπορεί να προσδιορίσει τα κίνητρα των ηθικών και φυσικών αυτουργών της βομβιστικής επίθεσης εναντίον του. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στην ΕΛ.ΑΣ. χωρίς να κάνει περαιτέρω δηλώσεις για το περιστατικό.

Ο επιχειρηματίας είναι ιδιοκτήτης γνωστού νυχτερινού καταστήματος της παραλιακής, ενός πριβέ υπερπολυτελούς εστιατορίου, ενός πασίγνωστου καφέ στο κέντρο της Αθήνας το οποίο επισκέπτονται και πολιτικοί καθώς βρίσκεται μια ανάσα από τη Βουλή και δύο ακόμη καταστημάτων. Ο αδερφός τους είχε ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο επιχειρηματίας δραστηριοποιείται με επιτυχία στο χώρο της εστίασης και της διασκέδασης και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές. Τα τελευταία χρόνια είχε ξεχωρίσει για τις επενδύσεις του στο χώρο της εστίασης και είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης λόγω της έμφασης που έδινε στην πολυτέλεια που προσέφερε στους πελάτες του.

Οι αξιωματικού του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών περισυνέλεξαν τα υπολείμματα και τα εξετάζουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια αναζητώντας αποτυπώματα ή γενετικό υλικό των δραστών. Την ίδια ώρα αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής προσπαθούν να βρουν υλικό από κάμερες ασφαλείας που ίσως να έχουν καταγράψει την ύποπτη κίνηση κάποιων οχημάτων στην περιοχή στοχεύοντας σε εκείνα που δεν ανήκουν σε κατοίκους. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για επίθεση-μήνυμα που είχε στόχο να τρομοκρατήσει τον επιχειρηματία και όχι να προκαλέσει τραυματισμούς.

Πηγή: thetoc.gr