Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Παρισιού! Έγιναν 85 συλλήψεις

Gazzetta team
Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Παρισιού! Έγιναν 85 συλλήψεις
Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν την Πέμπτη τους δρόμους υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στο Παρίσι προκειμένου να ζητήσουν από τον πρόεδρο της χώρας Φρανσουά Ολάντ να αποσύρει το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.

Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί και πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχους περιμετρικά της Πλατείας της Βαστίλης με στόχο να περιφρουρήσουν την πορεία. Μεταξύ άλλων, ελέγχουν το περιεχόμενο των τσαντών και απωθούν τους διαδηλωτές που φορούν κράνη ή έχουν τα πρόσωπά τους καλυμμένα.

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι 85 άνθρωποι συνελήφθησαν καθώς οι πολίτες προσέρχονταν μαζικά στον τόπο της διαδήλωσης, καθώς είχαν στην κατοχή τους αντικείμενα που θα μπορούσαν να πετάξουν εναντίον των αστυνομικών.

Είναι η δέκατη φορά από τον Μάρτιο που οι πολέμιοι της μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων διαδηλώνουν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Η διαδήλωση αρχικά απαγορεύτηκε κατόπιν επετράπη υπό προϋποθέσεις και πραγματοποιείται σε μια συγκεκριμένη διαδρομή μήκους 1,2 χιλιομέτρων, με την παρουσία 2.000 και πλέον αστυνομικών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα αποσύρει το νομοσχέδιο, το οποίο καθιστά ευκολότερη την πρόσληψη ή απόλυση ενός υπαλλήλου σε μια απόπειρα να αντιμετωπίσει την υψηλή ανεργία.

«Θα οδηγήσουμε αυτό το νομοσχέδιο στη γραμμή τερματισμού» είπε ο Ολάντ στους δημοσιογράφους καθώς χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους παρά την ζέστη που επικρατεί.

«Η πλειονότητα των Γάλλων πολιτών το δηλώνει (ότι αντιτίθεται στη μεταρρύθμιση). Η πλειονότητα των συνδικάτων το δηλώνει και δεν υπάρχει πλειοψηφία υπέρ του νομοσχεδίου στην Εθνοσυνέλευση» επισήμανε ο Φιλίπ Μαρτινέ, ηγέτης του συνδικάτου CGT.



Πηγή: iefimerida.gr