«Κόβει» στις... εξετάσεις η Χρυσοβελώνη την πρόταση Καμμένου για δίπλωμα οδήγησης στα 17

Gazzetta team
«Κόβει» στις... εξετάσεις η Χρυσοβελώνη την πρόταση Καμμένου για δίπλωμα οδήγησης στα 17
Η αρμόδια υφυπουργός Μεταφορών «βλέπει» δυσκολίες στην εφαρμογή της πρότασης του προέδρου των ΑΝΕΛ

Δυσκολίες στην εφαρμογή της πρότασης του Πάνου Καμμένου για χορήγηση διπλώματος οδήγησης στα 17 «βλέπει» η υφυπουργός Μεταφορών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, η βουλευτής των ΑΝΕΛ δήλωσε: «Άκουσα την πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει να εξετάσουμε την τροποποίηση του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος, που προβλέπει την ηλικία».

Και συμπλήρωσε, «υποβαθμίζοντας» εμφανώς τη θέση που διατύπωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. «Έγινε μια συζήτηση στη Βουλή και διατυπώθηκαν ορισμένες θέσεις και προτάσεις. Από εκεί και πέρα, θα το επεξεργαστούμε. Θα εξετάσουμε τι ισχύει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες».

Αναφερόμενη στην τροπολογία που ψηφίστηκε το πρωί της Τετάρτης για τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, η κυρία Χρυσοβελώνη τόνισε πως, από την 1η Ιουνίου 2017, το έργο της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών θα εκτελείται εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας των εξεταστών και εξεταστριών και εντός του διαστήματος της υπερωριακής απασχόλησης».

Μέχρι τότε, όμως, όπως διευκρίνισε, για ένα χρόνο, θα συνεχίσει να εφαρμόζεται το σύστημα που εφαρμοζόταν έως 31 Δεκεμβρίου του 2015, «δηλαδή θα διενεργούνται οι εξετάσεις εκτός του ωραρίου εργασίας και θα καταβάλλεται στους εξεταστές η αμοιβή που είχε δημιουργήσει ένα πρόβλημα και χρειάστηκε να δώσουμε μια μάχη με τους θεσμούς για να επαναφέρουμε αυτό το καθεστώς και να πάρουμε μεγάλη παράταση για να πάμε στο νέο σύστημα εξετάσεων που θα είναι διάφανο και αδιάβλητο».

Τέλος, για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο επανέλαβε ότι «είμαστε αμετακίνητοι στο 3% ως ποσοστό και όριο εισόδου ενός κόμματος στη Βουλή», προσθέτοντας πως «δεν έχω ακούσει ποτέ να συζητούμε για μικρότερο ποσοστό ούτε το έχω ακούσει από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ».

Σημείωσε, δε: «Αυτό που μας ενδιαφέρει πιο πολύ είναι να υπάρξει στη χώρα κυβερνησιμότητα και η κοινοβουλευτική διαδικασία να μπορεί να προχωρεί με ένα τρόπο απρόσκοπτο. Η κατάργηση του μπόνους δεν νομίζω ότι μπορεί να συζητηθεί στην προκειμένη φάση. Τώρα, αν το μπόνους θα είναι 30 ή 50, είναι κάτι που μπορούμε να συζητήσουμε».

Πηγή: protothema.gr