«Σχεδόν φυσιολογικοί» οι βιασμοί ανηλίκων μέσα σε οικογένειες της Νάπολης

Gazzetta team
«Σχεδόν φυσιολογικοί» οι βιασμοί ανηλίκων μέσα σε οικογένειες της Νάπολης
Στην καταγγελία ότι «οι βιασμοί ανηλίκων μέσα στις οικογένειες θεωρούνται σχεδόν φυσιολογικοί σε κάποια αστικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης» προχώρησε ο συνήγορος για τα δικαιώματα του παιδιού της περιφέρειας της Καμπανίας Τσέζαρε Ρομάνο.

Κατά την παρουσίαση έρευνας που αφορά διακόσιες περιπτώσεις βιασμών και κακομεταχείρισης ανηλίκων, κυρίως μέσα στο ίδιο το οικογενειακό τους περιβάλλον, ο Ρομάνο πρόσθεσε ότι «υπό κρίσιμες κοινωνικές συνθήκες, σε δύσκολές και υποβαθμισμένες συνοικίες, το τρομερό αυτό φαινόμενο εκλαμβάνεται σχεδόν ως κάτι το φυσικό».

Αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στην συνοικία Καϊβάνο της Νάπολης, στην περιοχή Αφραγκόλα και σε εκείνη της Ατσέρα, σε μικρή απόσταση από τη μεγαλούπολη του ιταλικού νότου.

Πρόκειται για περιοχές με ποσοστό ανεργίας που στους νέους ξεπερνά το 50% ενώ παράλληλα υπάρχει ισχυρότατη παρουσία της τοπικής μαφίας - της Καμόρα- η οποία ελέγχει μεγάλο μέρος των εμπορικών και οικονομικών δραστηριοτήτων και βεβαίως τη διακίνηση ναρκωτικών.

Τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα ο Ρομάνο δημιούργησαν μεγάλη αίσθηση στην Ιταλία και αναμένεται τώρα κάποιου είδους παρέμβαση της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι, με ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών πρόληψης και ουσιαστικής αντιμετώπισης της ακραίας αυτής πραγματικότητας.

Πηγή: ethnos.gr