O πολιτικός που χαιρέτησε μετανάστες και μετά σκούπισε το χέρι του! (vid)

Gazzetta team
O πολιτικός που χαιρέτησε μετανάστες και μετά σκούπισε το χέρι του! (vid)
Το βίντεο έκανε τον γύρο του Διαδικτύου μέσω των social media και το θέμα αναδείχθηκε κυρίως από οπαδούς Λαϊκού Κόμματος και των Podemos.

Έντονες αντιδράσεις στην Ισπανία και ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει το παρακάτω βίντεο που αναρτήθηκε τις τελευταίες ώρες στο Twitter και στο οποίο «πρωταγωνιστεί» ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού κόμματος, Πέδρο Σάντσεθ.

Σε αυτό ο Σάντσεθ φέρεται να δίνει το χέρι του σε μετανάστες -ακόμη και σε μερικά παιδάκια- και στη συνέχεια να... σκουπίζεται.

Το βίντεο έκανε τον γύρο του Διαδικτύου μέσω των social media και το θέμα αναδείχθηκε κυρίως από οπαδούς Λαϊκού Κόμματος και των Podemos, οι οποίο χαρακτηρίζουν τώρα ρατσιστή τον Σάντσεθ, σχολιάζοντας την κίνησή του αυτή.

Ο ίδιος ο Σάντσεθ, πάντως, έκανε λόγο για ένα «βρώμικο παιχνίδι». Με ανάρτηση του στο Twitter έγραψε πως τον θλίβει «ο τρόπος χειραγώγησης και το βρώμικο παιχνίδι που ορισμένοι παίζουν».

Αξίζει να σημειωθεί πως σε δηλώσεις του νωρίτερα την Δευτέρα, ο Σάντσεθ διαβεβαίωσε ότι δεν θα στηρίξει ούτε τους συντηρητικούς του Λαϊκού Κόμματος (PP) ούτε τον υποψήφιο του συνασπισμού της Αριστεράς Unidos Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, μετά τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής κι ενώ μονάχα μια συμμαχία των κομμάτων της Αριστεράς θα μπορούσε να απομακρύνει το συντηρητικό κόμμα από την εξουσία.

Η πλειονότητα των δημοσκοπήσεων καταδεικνύει ότι η συμμαχία «Ενωμένοι Μπορούμε» (Unidos Podemos)- που έχει συσταθεί από το κόμμα Podemos και το κόμμα Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida, κληρονόμος του Κομμουνιστικού Κόμματος) – θα συγκεντρώσει μεγαλύτερα ποσοστά την Κυριακή από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και επομένως θα εκλέξει περισσότερους βουλευτές. Εάν το Unidos Podemos λάμβανε την υποστήριξη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα ήταν πιθανό να επιτευχθεί για να αντικαταστήσει τη συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι. Όμως, ο Πέδρο Σάντσεθ έδειξε να αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο, τουλάχιστον εφόσον αυτή η κυβέρνηση είχε επικεφαλής τον Πάμπλο Ιγκλέσιας.

«Δεν θα προσφέρουμε στήριξη σε μια κυβέρνηση που καταλύει την εθνική κυριαρχία» υπογράμμισε, αναφερόμενος στο πρόγραμμα του Podemos, το οποίο τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος για την αυτονομία της Καταλονίας.

Το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις στην Ισπανία:

Πηγή: protothema.gr