Techlast X10, η νέα προσιτή λύση στα tablets (pics & vid)

Gazzetta team
Techlast X10, η νέα προσιτή λύση στα tablets (pics & vid)
Η αγορά των tablets έχει κατακλυστεί από πάρα πολλά και διαφορετικά μοντέλα και βλέπουμε και στη χώρα μας να καταφθάνουν κατά δεκάδες, οι προτάσεις Κινέζων κατασκευαστών με σκοπό να πιάσουν ολοένα και περισσότερο κόσμο που θέλει να δώσει λίγα χρήματα για να καλύψει κάποιες βασικές ανάγκες.

Μια τέτοια πρόταση είναι και το X10 3G Phablet της Teclast. Ας δούμε πρώτα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Λειτουργικό: Android 5.1

CPU: MTK8392 GPU: Mali-450MP

Επεξεργαστής: Octa core 1.4GHz

RAM: 1GB

ROM: 16GB

Εξωτερική κάρτα μνήμης: TF μέχρι 128GB (δεν περιλαμβάνεται)

Δίκτυα: 2G/3G, WiFi 802.11 b/g/n

Οθόνη: Capacitive Touch, IPS, 10.1 ιντσών

Ανάλυση οθόνης: 1280x800

Κάμερες: Μπροστινή 0.3MP, πίσω 2MP

Μπαταρία: 5800mAh

Διαστάσεις: 26x16.3x0.96

Βάρος: 567 γραμμάρια

Άλλα χαρακτηριστικά: GPS, Bluetooth, υποδοχή microUSB, υποδοχή ακουστική, υποδοχή ρεύματος, G-Sensor, ηχεία, μικρόφωνο

Η συσκευασία είναι λιτή και περιλαμβάνει τα απολύτως απαραίτητα, όπως μας έχουν συνηθίσει άλλωστε οι κατασκευαστές εξ Ανατολής, όπου και το κόστος είναι ο πυλώνας της πρότασής τους. Ανοίγοντας το κουτί βρίσκουμε το ίδιο το tablet μέσα σε μία ζελατίνα, ενώ κάτω από το κουτί της βάσης του ένα καλώδιο USB, και έναν αντάπτορα miniUSB σε USB. Προφανώς, τροφοδοτικό θα χρειαστεί να έχουμε ή μπορούμε να φορτίσουμε το προϊόν μέσω μιας κλασικής θύρας στο PC μας. Πρόκειται για ένα τυπικών διαστάσεων tablet με οθόνη 10,1’’ ανάλυσης 1280x800 pixel. Η ποιότητα κατασκευής είναι ικανοποιητική, με την πλάτη να χρησιμοποιεί πλαστικό με λαστιχένια υφή, που γλιστράει περισσότερο από όσο θα περιμέναμε. Τα bezel γύρω από την οθόνη είναι σχετικά μεγάλα, κάτι που όμως δεν ενοχλεί εν τέλει τόσο πολύ, καθώς κρατώντας το tablet με τα δυο χέρια, οι αντίχειρες έχουν αρκετό χώρο για να στερεωθούν και να μην σας ενοχλούν. Από πλευράς βάρους, η συσκευή ξεπερνάει τα 500 γραμμάρια, ωστόσο δεν καταφέρνει να κουράσει ακόμη και μετά από χρήση αρκετών ωρών.

Κρατώντας το σε landscape θέση, στο δεξιά και κάτω μέρος δεν υπάρχει τίποτα που θα πρέπει να μας απασχολήσει. Στα αριστερά συναντάμε το μικρόφωνο, την υποδοχή για τα ακουστικά, τη θύρα microUSB και την υποδοχή για τρην τροφοδοσία. Στο πάνω μέρος βρίσκεται το πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, το πλήκτρο για την αυξομείωση της έντασης του ήχου, καθώς και τις υποδοχές για τις κάρτες. Τέλος, στο πίσω μέρος υπάρχει το ηχείο και το πλήκτρο reset.

Για καθημερινή χρήση για casual gaming, τις βασικές δουλειές και για αναπαραγωγή αρχείων multimedia, το Teclast X10 3G Phablet είναι μια καλή επιλογή, ειδικά από τη στιγμή που η αυτονομία του μπορεί να ξεπεράσει τις 8 ώρες χρήσης. Οι επιδόσεις του κινούνται σε σχετικά καλά επίπεδα, με μόνο έντονο παράπονο την απόσταση που φαίνεται να έχει το γυαλί τις επιφάνειας με το πάνελ. Με μεγάλη αυτονομία και σχετικά καλές, για την κατηγορία τιμής, επιδόσεις, μπορεί να αποτελέσει μια καλή λύση για όσους θέλουν και τα παραπάνω από μια συσκευή. Όμως και να έχει πάντως, το W10i, κοστίζοντας κάτω από €100, είναι μια value-for-money πρόταση που αξίζει την προσοχή σας.

Πηγή: enternity.gr