Ημερίδα κατά της γιόγκα με τις... ευλογίες του Ανθιμου

Gazzetta team
Ημερίδα κατά της γιόγκα με τις... ευλογίες του Ανθιμου
Ημερίδα υπό τον τίτλο: «Η Γιόγκα ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη πίστη» διοργανώνει το Μακεδονικό Παρατηρητήριο, για την προστασία του ελληνορθόδοξου πολιτισμού.

Το Μακεδονικό Παρατηρητήριο, για την προστασία του ελληνορθόδοξου πολιτισμού, της οικογένειας, της νεολαίας και του πολίτη, το οποίο στο παρελθόν έχει διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις με την ευλογία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, αυτή τη φορά πρωτοτυπεί.

Διοργανώνει ημερίδα υπό τον τίτλο: «Η Γιόγκα ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη πίστη». Η ημερίδα θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η εκκλησία «ξιφουλκεί» κατά της γιόγκα.

Πέρυσι το ίδιο χρονικό διάστημα, λόγω της απόφασης του ΟΗΕ να καθιερώσει την 21η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, είχε εκδώσει ανακοίνωση μέσω της οποίας σημείωνε ότι η γιόγκα «αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του ινδουισμού, έχει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ “είδος γυμναστικής”.

Ως εκ τούτου, η “γιόγκα” τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών».

Πηγή: thetoc.gr