Ερχεται χαράτσι για 2,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων

Gazzetta team
Ερχεται χαράτσι για 2,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων
Νέος «πονοκέφαλος» έρχεται για 2.500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έκαναν δήλωση κατάρτισης ακίνητης περιουσίας την περίοδο 1997-1999.

Το ΥΠΟΙΚ τους θυμήθηκε και τους καλεί τώρα να πληρώσουν στο Κτηματολόγιο ένα ποσό 35 ευρώ και 20 ευρώ για κάθε δικαίωμα σε κύριους και βοηθητικούς χώρους, δικαιώματα για τα οποία την περίοδο εκείνη οι ιδιοκτήτες δεν ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλουν τέλος. Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να παραλάβουν τα ειδοποιητήρια μέσω της ιστοσελίδας της Εταιρείας Κτηματολογίου κάνοντας χρήση των κωδικών του taxisnet.

Τι ισχύει για όσους δεν είχαν δηλώσει το ακίνητό τους

«Μπερδέματα» θα έχουν όσοι δεν έχουν δηλώσει το ακίνητό τους, καθώς αυτό θα θεωρηθεί αγνώστου ιδιοκτησίας και θα περάσει στην κυριότητα του Δημοσίου. Οπως γράφει και η Ημερησία οι ιδιοκτήτες θα μπορέσουν να προσφύγουν δικαστικά, αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση και όχι για να επανακτήσουν το ακίνητο. Στην ουσία, το 2015 «έκλεισαν» οριστικά όσα προγράμματα ξεκίνησαν το 2003, με 12ετή παράταση, ενώ για τα προγράμματα κτηματογράφησης που ξεκίνησαν από το 2008 και εντεύθεν η χρονική προθεσμία για τις δηλώσεις είναι πέντε χρόνια για τους κατοίκους εσωτερικού και επτά χρόνια για όσους ζουν μόνιμα εκτός Ελλάδας.

Πηγή: iefimerida.gr