Οι τρομοκράτες θα χτυπούσαν χώρους συγκέντρωσης οπαδών της Εθνικής Βελγίου

Gazzetta team
Οι τρομοκράτες θα χτυπούσαν χώρους συγκέντρωσης οπαδών της Εθνικής Βελγίου
Δίωξη στους τρεις από τους 12 συλληφθέντες για τρομοκρατία - Ελεύθεροι οι υπόλοιποι εννέα συλληφθέντες μετά από απόφαση του εισαγγελέα

Η αστυνομία του Βελγίου πραγματοποίησε δεκάδες προσαγωγές κατά την διάρκεια της νύχτας σε 16 δήμους του Βελγίου στο πλαίσιο έρευνας για την τρομοκρατία. Δώδεκα άνθρωποι οι οποίοι φέρεται ότι σχεδίαζαν νέες επιθέσεις συνελήφθησαν στις Βρυξέλλες χθες και σήμερα σε εφόδους που πραγματοποίησε η αστυνομία σε περίπου 40 κατοικίες στο Βέλγιο, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε μετά από τηλεφώνημα για τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία στην χώρα, όπου θα γινόταν μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων στο πλαίσιο του Euro 2016, στους οποίους παίζει η Εθνική ομάδα του Βελγίου.

Η ανακοίνωση της εισαγγελίας αναφέρει ότι συνολικά 40 άνθρωποι προσήχθησαν μετά τις εφόδους της αστυνομίας.

Η βελγική εφημερίδα Le Soir αναφέρει ότι στα τρία από τα δώδεκα άτομα που συνελήφθησαν απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για «απόπειρα δολοφονίας σε τρομοκρατικό πλαίσιο» και για «συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας» ως πρωτεργάτες ή συνεργοί.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας τα υπόλοιπα εννέα άτομα αφέθηκαν ελεύθερα με απόφαση του εισαγγελέα αφού παρουσιάστηκαν στην ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Πηγή: protothema.gr