Πακιστάν: Σκότωσε την 19χρονη αδελφή του επειδή δεν του άρεσε ο γαμπρός

Gazzetta team
Πακιστάν: Σκότωσε την 19χρονη αδελφή του επειδή δεν του άρεσε ο γαμπρός
Τα «εγκλήματα τιμής» στο Πακιστάν είναι συνηθισμένο φαινόμενο που γνωρίζει έξαρση - Με το 95% του πληθυσμού να είναι μουσουλμάνοι η μειονότητα των χριστιανών έχει επηρεαστεί από τα έθιμα και τα πρότυπα της πλειοψηφίας
«Έγκλημα τιμής» χαρακτήρισε με δηλώσεις του στο CNN, ένας πατέρας από το Πακιστάν την δολοφονία της 19χρονης κόρης του από τον 21χρονο γιο του. Το βράδυ της 10ης Ιουνίου, ο 21χρονος Saqib Masih χτύπησε μέχρι θανάτου την 19χρονη αδελφή του Anum, μετά από έντονη διαφωνία για τον άντρα που ήθελε να παντρευτεί η άτυχη κοπέλα.


Το έγκλημα έγινε στην πόλη Sialkot, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Σύμφωνα με τον πατέρα του θύματος και του θύτη, Yousuf Masih, ο 21χρονος γιος του δεν ήθελε να σκοτώσει την αδελφή του, αλλά η συζήτηση ήταν έντονη και ο δολοφόνος μέσα στον θυμό του άρπαξε ένα ξύλινο ραβδί και θρυμμάτισε το κρανίο της άτυχης κοπέλας.

Ο δολοφόνος βρίσκεται ήδη στην φυλακή ενώ ο πατέρας του ανέφερε ότι πρόκειται για «έγκλημα τιμής», αφού αυτός ο γάμος δεν έπρεπε να γίνει λόγω συγγένειας των δύο οικογενειών.

Στο Πακιστάν, σύμφωνα με τα στοιχεία της ανεξάρτητης για τα ανθρώπινα δικαιώματα οργάνωσης «Human Rights Commission of Pakistan», μόνο τους πέντε πρώτους μήνες του 2016, 212 γυναίκες έχασαν την ζωή τους σε «εγκλήματα τιμής».

Το παράδοξο είναι ότι με το 95% του πληθυσμού να είναι μουσουλμάνοι, η χριστιανική μειονότητα στην χώρα, στην οποία ανήκει η οικογένεια Masih, έχει δεχτεί έντονες επιρροές από τα έθιμα και τα πρότυπα της πλειοψηφίας του πληθυσμού

Πηγή: protothema.gr