Γαλλικό περιοδικό δημοσίευσε λίστα με τα επόμενα θύματα του Λαρόσι Αμπάλα

Gazzetta team
Γαλλικό περιοδικό δημοσίευσε λίστα με τα επόμενα θύματα του Λαρόσι Αμπάλα
Το Closer δημοσίευσε τη λίστα του Γάλλου τζιχαντιστή, αλλά λίγο μετά απέσυρε το δημοσίευμα.

Συγκλονισμένη είναι η διεθνής κοινή γνώμη μετά το χτύπημα του Γάλλου τζιχαντιστή Λαρόσι Αμπάλα. Οι έρευνες της αστυνομίας στο διαμέρισμα του 25χρονου σοκάρουν καθώς όπως φαίνεται ο Λαρόσι είχε λίστα θανάτου με τους επόμενους στόχους του. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ονόματα VIP, αστυνομικών, δημοσιογράφων, ράπερ, βιαστών και δημοσίων προσώπων.

Το γαλλικό περιοδικό «Closer» δημοσίευσε λίστα με μερικά από τα επόμενα θύματα του δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος στο Παρίσι.

Το περιοδικό αναφέρει πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του οι δημοσιογράφοι Audrey Pulvar, Léa Salamé και Bernard de la Villardière φιγούραραν στη λίστα θανάτου του Γάλλου τζιχαντιστή όπως και ο ράπερ Booba, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Ελί Γιαφά και έχει καταγωγή από τη Σενεγάλη.

Στη λίστα του Λαρόσι και ο Gilles Kepel, πολιτικός επιστήμονας ειδικός σε θέματα σχετικά με το Ισλάμ και ο Mohamed Sifaoui Γαλλοαλγερινός δημοσιογράφος, και συγγραφέας.

Πάντως, το περιοδικό Closer έπειτα από λίγες ώρες απέσυρε το δημοσίευμα.

Όπως τόνισε ο εισαγγελέας ο δολοφόνος είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος μόλις πριν τρεις εβδομάδες, ενώ δολοφόνησε το ζεύγος Σαλβέν απαντώντας στο κάλεσμα «να εκτελέσει όλους τους άπιστους στα σπίτια τους».

Ο 25χρονος δολοφόνος πριν την τρομοκρατική επίθεση είχε ανακοινώσει μέσω Facebook τα σχέδιά του, γράφοντας πως ορκίζεται πίστη στον επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι και τον εκπρόσωπο της τρομοκρατικής οργάνωσης, Μοχάμεντ Αλ Αντνανί.

«Σας ανακοινώνω και μακάρι να έρθει η επιτυχία από τον Αλλάχ ότι σκοπεύω να πυροβολήσω έναν αστυνομικό καθώς και τη σύζυγό του στην κατοικία τους. Τα αδέλφια μου βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί μου. Φωνάζω με δύναμη την πίστη μου και το θαυμασμό μου στον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι και απαντώ με ικανοποίηση στο κάλεσμα του σεΐχη Μοχάμεντ Αλ Αντνανί», έγραψε στην προσωπική του σελίδα.


Πηγή: protothema.gr