Ο Καμμένος θέλει να παραμείνει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Gazzetta team
Ο Καμμένος θέλει να παραμείνει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο
Υπέρ της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο τάχθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά την ολοκλήρωση της συνόδου υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Κατά τη σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η δραστηριότητα στο Αιγαίο. Υπάρχει γενική αποδοχή, ότι η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μεταξύ των ελληνικών νησιών και των ακτών της Μικράς Ασίας, έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, μειώνοντας τις μεταναστευτικές ροές από 5.000-8.000 μετανάστες και πρόσφυγες την ημέρα σε 0-25 μετανάστες και πρόσφυγες, με ορισμένες εξαιρέσεις. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι η παρουσία πρέπει να συνεχιστεί» είπε ο κ. Καμμένος.

Αντίθετα όπως είπε ο υπουργός η Τουρκία θέλει να σταματήσει τη δραστηριότητα:

«Από την πλευρά της Τουρκίας υπήρχε η εκτίμηση, σε αντίθεση με όλους τους υπολοίπους συμμάχους, ότι θα πρέπει να σταματήσει η δραστηριότητα μετά τη σύνοδο της Βαρσοβίας. Είναι, λοιπόν, απόλυτα σαφές ότι η απόφαση της Ελλάδας να στηρίξει από την πρώτη στιγμή αυτή τη συμφωνία είχε από τη μία πλευρά το στόχο που επετεύχθη, δηλαδή να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές και από την άλλη πλευρά, οι ίδιοι οι σύμμαχοι να έχουν «ιδίοις όμμασι» άποψη για το τι συμβαίνει στο Αιγαίο, ιδιαίτερα με τις παραβιάσεις, τις παραβάσεις, τις υπερπτήσεις και την εν γένει συμπεριφορά της Τουρκίας ως συμμάχου έναντι ενός άλλου συμμάχου, της Ελλάδας.

Αυτό ισχυροποιεί τις ελληνικές θέσεις και δικαιώνει την Ελλάδα. Ελπίζω, εύχομαι και είμαι σίγουρος ότι η παρουσία θα συνεχιστεί προς όφελος όλης της Ευρώπης, για να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές, που ούτως ή άλλως δεν οδηγούν πουθενά. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο.

Όσον αφορά τα θέματα της Μεσογείου, η ελληνική προσπάθεια εδώ και 17 μήνες να χτίσουμε έναν άξονα σταθερότητας με σύμμαχες χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία στα βόρεια, αλλά και χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ, όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ιορδανία στα νότια, αναβαθμίζει το ρόλο της Ελλάδος ως δύναμη σταθερότητας στη Μεσόγειο. Αναβαθμίζει, ακόμα, το ρόλο της Κύπρου, που συμμετέχει σε διμερείς και τριμερείς συμφωνίες στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής».

Πηγή: newsbeast.gr