Ρώσοι χάκερ υπέκλεψαν έρευνα για τον Τραμπ

Gazzetta team
Ρώσοι χάκερ υπέκλεψαν έρευνα για τον Τραμπ
Ρώσοι κυβερνητικοί χάκερ εισέβαλαν στο δίκτυο υπολογιστών της Εθνικής Επιτροπής του κόμματος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, αναφέρει η Washington Post.

Στην αποκάλυψη ότι ρώσοι κυβερνητικοί χάκερ εισέβαλαν στο δίκτυο υπολογιστών της Εθνικής Επιτροπής του κόμματος των Δημοκρατικών και απέκτησαν πρόσβαση σε ολόκληρη την βάση δεδομένων της έρευνας για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, προχώρησε η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι ρώσοι χάκερς κατάφεραν να παραβιάσουν με τέτοιο τρόπο το σύστημα ώστε ήταν σε θέση να διαβάσουν όλα τα email και τις συζητήσεις μέσω chat,σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματούχοι του Δημοκρατικού Κόμματος.

Όπως αναφέρει η Washington Post, ορισμένοι από τους χάκερς είχαν πρόσβαση στο σύστημα για πάνω από ένα χρόνο και αποβλήθηκαν μόλις το περασμένο σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την Επιτροπή των Δημοκρατικών, δεν υπήρξε παραβίαση πληροφοριών που αφορούσαν τα οικονομικά, τις δωρεές ή κάποια προσωπικά στοιχεία, κάτι που εντείνει τις υποψίες ότι η εισβολή είχε ως στόχο την παραδοσιακή κατασκοπία.

«Η εισβολή αποτελεί ένα παράδειγμα του ρωσικού ενδιαφέροντος στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα και της επιθυμίας να κατανοήσει τις πολιτικές, τα προτερήματα και τις αδυναμίες του μελλοντικού προέδρου, όπως ακριβώς και αμερικανοί κατάσκοποι συλλέγουν αντίστοιχες πληροφορίες για ξένους υποψηφίους και ηγέτες» αναφέρει η εφημερίδα.

Πηγή: thetoc.gr