Συνεχίζει να καίει η φωτιά στα Μέγαρα! (pics)

Gazzetta team
Συνεχίζει να καίει η φωτιά στα Μέγαρα! (pics)
Δεύτερη συνεχή ημέρα στα Μέγαρα και νέες πυρκαγιές μαίνονται διάσπαρτα κατά μήκος της οροσειράς Πατέρας βόρεια των Μεγάρων από την Κορώνα έως του Ντόσκουρη (πρώην αμερικανική βάση).

Η χθεσινή πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε το πρωί από στην περιοχή Κρύφτης κατευθύνθηκε προς τα Βίλλια.

Η σημερινή ημέρα ξεκίνησε με αναζωπυρώσεις και νέες εστίες φωτιάς σε έκταση 15 περίπου χιλιομέτρων.

Στο σημείο επιχειρούν η Πυροσβεστική με 12 οχήματα, 30 πυροσβέστες, 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα! Σημαντική βοήθεια και από 7 οχήματα του δήμου, 1 ελικόπτερο και 3 καναντέρ.

Ανακοίνωσή εξέδωσε και η Περιφέρεια Αττικής:


«Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης για την εκδήλωση των πυρκαγιών, και ανταποκρινόμενη άμεσα σε αιτήματα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής διέθεσε 11 υδροφόρα οχήματα για την αδιάκοπη παροχή με νερό των πυροσβεστικών οχημάτων καθώς και χωματουργικό μηχάνημα βαρέως τύπου (ερπυστριοφόρο). Ακολούθως, στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στελέχη της Υπηρεσίας σε συνεργασία με τους επικεφαλής αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, ενώ μέχρι και αυτήν την ώρα παραμένουν επιτόπου 6 υδροφόρα οχήματα.
Η Περιφέρεια Αττικής παραμένει σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, συνδράμοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος».