Η βασίλισσα Ελισάβετ έχρισε ιππότη τον Ροντ Στιούαρτ

Gazzetta team
Η βασίλισσα Ελισάβετ έχρισε ιππότη τον Ροντ Στιούαρτ
Τιμήθηκε για τη συνεισφορά στο φιλανθρωπικό έργο της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο τίτλος του Ιππότη απονεμήθηκε στον βετεράνο τραγουδοποιό Ροντ Στιούαρτ, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 90α γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ.

Γνωστός για τις επιτυχίες του «Da Ya Think I'm Sexy;» και «Maggie May», ο Στιούαρτ ήταν μεταξύ των 1.000 και πλέον ατόμων που ήταν στη λίστα που τιμήθηκαν από τη βασίλισσα για τη συνεισφορά τους στο φιλανθρωπικό έργο της Μεγάλης Βρετανίας.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Ελισάβετ βρίσκεται στον βρετανικό θρόνο για 64 χρόνια και παρότι τα γενέθλιά της ήταν τον Απρίλιο, συνηθίζεται να εορτάζονται τον Ιούνιο ώστε να επιτρέπει ο καιρός τον εορτασμό τους.

Κάθε χρόνο στο πλαίσιο των εορτασμών ανακοινώνεται μία λίστα με διασημότητες που βραβεύονται. Φέτος ανάμεσα σ’ αυτούς που τιμήθηκαν, εκτός από τον 71χρονο Στιούαρτ, ήταν και η 99χρονη τραγουδίστρια Βέρα Λιν, που ψυχαγωγούσε τα βρετανικά στρατεύματα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και ο 44χρονος Τιμ Πικ, που ήταν ο πρώτος Βρετανός αστροναύτης που επισκέφτηκε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Άλλα γνωστά ονόματα που τιμήθηκαν ήταν ο αρχηγός της ομάδας κρίκετ Άλαστερ Κουκ, ο πρώην ποδοσφαιριστής Άλαν Σίρερ και ο τενίστας Τζέιμι Μάρεϊ, που στα 30 του χρόνια κατάφερε να είναι ο πρώτος Βρετανός που σκαρφάλωσε στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης.


Πηγή: newsbeast.gr