Ξεκινά στην Κίνα η πρώτη μαζική κλωνοποίηση ζώων

Gazzetta team
Ξεκινά στην Κίνα η πρώτη μαζική κλωνοποίηση ζώων
Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη περιέχει το νέο τεύχος του γνωστού περιοδικού Paris Match. Η δημοσιογράφος του περιοδικο μίλησε με τον επικεφαλής του μεγάλου κινεζικού ομίλου Boyalife, Ξού Ξιαοχούν, ο οποίος ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη μεγαλύτερη μαζική παραγωγή κλωνοποιημένων ζώων στην ανθρώπινη ιστορία...

Όπως ο ίδιος αναφέρει αναγκάστηκε να προχωρήσει στη μαζική κλωνοποίηση βοοειδών γιατί μέσα σε 10 χρόνια η κατανάλωση βοδινού κρέατος στην Κίνα δεκαπλασιάστηκε, ενώ αναμένεται τα επόμενα χρόνια να αυξηθεί κι άλλο, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ζήτηση από το 1,3 δις Κινέχων να φάνε βοδινό κρέας. κλωνοποίηση είναι η μόνη μέθοδος που επιτρέπει να λυθεί το πρόβλημα.

«Η τεχνολογία είναι έτοιμη. Η κοινή γνώμη όχι ακόμη», δηλώνει στη συνέντευξη με τον Ξού Ξιαοχούν να έχει κατασκευάσει ένα τεράστιο εργοστάσιο κλωνοποίησης στην πόλη Τιανζίν.

Ο Ξιαοχούν θεωρεί πως οι Κινέζοι είναι έτοιμοι να φάνε κλωνοποιημένη τροφή καθότι εδώ και πολλά χρόνια οι καταναλώνουν κλωνοποιημένα λαχανικά.

Αναπόφευκτα η δημοσιογράφος του Paris Match του θέτει ερώτηση αναφορικά με την κλωνοποιηση ανθρώπων.

«Το κοινό ακόμα ταυτίζει την κλωνοποίηση ανθρώπων με την περίπτωση του Φρανκενστάϊν. Ωστόσο, η κλωνοποίηση ανθρώπων παρουσιάζει θετικά στοιχεία για την κοινωνία, μέσω των θεραπευτικών εφαρμογών, οι οποίες είναι χρήσιμες για την ιατρική έρευνα ή για την θεραπεία κάποιων ασθενειών» αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο μελλοντικά να «επεκταθεί» στη μαζική κλωνοποιηση ανθρώπων, τονίζοντας πως η Boyalife έχει έτοιμη τεχνογνωσία, αλλά η κοινωνία δεν είναι ακόμα έτοιμη. Ωστόσο, αναφέρει, πως έχουν υπομονή και μπορούν να περιμένουν μέχρι η κοινωνία να αποδεχθεί την πρώτη κλωνοποίηση ανθρώπου.

Η Boyalife έχει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και έτοιμη την τεχνολογία ώστε να κλωνοποιήσει σκύλους και άλογα. Το εργοστάσιο κόστισε 27 εκατομμύρια ευρώ, επεκτείνεται σε 15 000 τετραγωνικά μέτρα, έχει ερευνητικά εργαστήρια, ένα μουσείο κλωνοποίησης και μια τράπεζα DNA.

Πηγή: topontiki.gr