Στρατιωτικοί, σστυνομικοί και γνωστά ονόματα στο καρτέλ ναρκωτικών στην Αλεξανδούπολη

Gazzetta team
Στρατιωτικοί, σστυνομικοί και γνωστά ονόματα στο καρτέλ ναρκωτικών στην Αλεξανδούπολη
Δύο στρατιωτικοί, ένας ειδικός φρουρός, ένας εποχικός πυροσβέστης είναι μεταξύ 70 κατηγορουμένων του «καρτέλ» της Αλεξανδρούπολης.

Δύο στρατιωτικοί, ένας ειδικός φρουργός, ένας εποχικός πυροσβέστης, ένας φοιτητής ιατρικής, ιδιοκτήτες μπαρ και καταστημάτων εστίασης είναι ανάμεσα στους περισσότερους από 70 κατηγορουμένους του «καρτέλ» της Αλεξανδρούπολης, το οποίο διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης και ινδικής κάνναβης προερχόμενες από Βουλγαρία και Αλβανία, στη Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά της Σαντορίνης και της Μυκόνου.

Η αστυνομική επιχείρηση εξελίχθηκε το τελευταίο 48ωρο στον Έβρο και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδας, κατά την οποία συνελήφθησαν 31 άτομα για εμπλοκή σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών, ενώ εμπλεκόμενα φαίνονται περισσότερα από 70 άτομα.

Τουλάχιστον 10 άτομα παραπέμπονται στον εισαγγελέα με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα όπως ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ενώ κάποιοι μόνο για χρήση ναρκωτικών. Λόγω έλλειψης χώρου στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, αρκετοί κρατούμενοι φυλακίσθηκαν σε άλλους χώρους.

Εγκέφαλος της σπείρας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές φέρεται να είναι άτομο καταστήματος εστίασης. Μέλη της σπείρας φέρονται να δραστηριοποιούνται και σε περιοχές εκτός Αλεξανδρούπολης όπως σε Σαντορίνη και Μύκονο, όπου έγινε τουλάχιστον μία σύλληψη.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από 7-8 μήνες με τη συμμετοχή ανδρών της ασφάλειας και τη συνεργασία εισαγγελέων πολλών περιοχών. Κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, μικροποσότητες ναρκωτικών, οχήματα, όπλα και αρχαία αντικείμενα.

Πολλά από τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι πολύ γνωστά ονόματα της Αλεξανδρούπολης με έντονη κοινωνική παρουσία, κυρίως λόγω της παρουσίας τους σε καταστήματα εστίασης.

Πηγή: thetoc.gr