Απειλούνται με κατάσχεση εκκλησίες στην Αχαΐα λόγω σεισμοδανείων

Gazzetta team
Απειλούνται με κατάσχεση εκκλησίες στην Αχαΐα λόγω σεισμοδανείων
Με τον κίνδυνο της κατάσχεσης "απειλούνται" Ιεροί Ναοί στο Νομό Αχαίας, κατ εφαρμογή άρθρου του προσφάτως ψηφισθέντος Πολυνομοσχεδίου, που "ανοίγει" τον δρόμο στην πώληση σε ξένα funds, των δανείων που ελήφθησαν, για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από σεισμούς, φωτιές και πλημμύρες.

Στην περιοχή κυρίως της Αιγιάλειας αλλά και της Δυτικής Αχαΐας, αρκετές είναι οι ενορίες που έχουν λάβει αντίστοιχα δάνεια, ενώ και Ναοί της Πάτρας, έχουν υπαχθεί σε αυτό το καθεστώς.

H κρίση έχει «χτυπήσει» και τα παγκάρια των Ιερών Ναών

Ωστόσο η ανησυχία εφημέριων και ενοριτών, σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, που μετά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, αναπτύχθηκε εντόνα η φημολογία για πώληση ακόμα και των σεισμόπληκτων και πυρόπληκτων δανείων σε funds, μετριάζει η παράμετρος πως αυτό θα συμβεί μόνο στην περίπτωση που οι δανειολήπτες δεν καταφέρουν να είναι συνεπείς στην αποπληρωμή τους.

Ενδεχόμενο το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο καθώς όπως υποστηρίζουν εκκλησιαστικοί κύκλοι, η οικονομική κρίση έχει "χτυπήσει" και τα παγκάρια των Ιερών Ναών.

Μεταξύ των Εκκλησιών που έχουν λάβει σεισμοδάνειο είναι ο Ιερός Ναός Παντανάσσης Πατρών, ο Άγιος Χαράλαμπος Τσουκαλεΐκων, ο Αγιος Βασίλειος Βραχνεΐκων, στην Κάτω Αχαΐα ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη και στην Αιγιάλεια ο Άγιος Νικόλαος στην περιοχή της Ροδιάς.

Πηγή: tempo24.gr