Ανοιχτά όλα τα σενάρια, προβληματίζει η διαρροή καυσίμου

Gazzetta team
Ανοιχτά όλα τα σενάρια, προβληματίζει η διαρροή καυσίμου
H διαρροή η καυσίμων είναι ένα στοιχείο που προβληματίζει τους ειδικούς. Πως προκλήθηκε;

Στις 14:48 της Πέμπτης οι κάμερες που βρίσκονται στην γέφυρα του κόμβου της Μεταμόρφωσης εντοπίζουν το όχημα του Παναγιώτη Μαυρίκου να κινείται στην αριστερή λωρίδα του ρεύματος προς Ελευσίνα. Κάποια στιγμή το όχημα, μεταξύ των κόμβων Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης, ελαττώνει ταχύτητα, παρατηρείται ένας μικρός ελιγμός, το όχημα προσκρούει «ομαλά» στο διάζωμα, σέρνεται 10 περίπου μέτρα πάνω σε αυτό και στη συνέχεια ακινητοποιείται.

Κάνοντας ζουμ και μεγέθυνση εντοπίζεται διαρροή καυσίμων κάτω από τον κινητήρα του οχήματος και ταυτόχρονη ανάφλεξη πυρκαγιάς κάτω από όλο το όχημα και το καπό της μηχανής.

Aυτή η διαρροή η καυσίμων είναι ένα στοιχείο που προβληματίζει τους ειδικούς. Πως προκλήθηκε; Υπήρξε κάποια βλάβη ή κρύβεται δολιοφθορά, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο σε αφύλακτο χώρο πριν το πάρει ο εκδότης για τη μοιραία διαδρομή.

Ο μηχανικος του Μαυρίκου φέρεται να έχει διαβεβαιώσει ότι το όχημα συντηρείτο κανονικά και δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα. Επίσης ειδικοί επισημαίνουν ότι υο πολυτελές αυτοκίνητο διαθέτει πολλά συστήματα ασφαλείας που διακόπτουν την παροχή καυσίμου, ενώ σημειώνουν ότι «μόνο από το φίλτρο της καμπίνας μπορεί να περάσει τόσο γρήγορα η φωτιά στην καμπίνα» σχολίαζαν.

Από τη νεκροτομή μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν παθολογικά αίτια και ο θάνατος του εκδότη φαίνεται να έχει προέλθει από την φωτιά στο τζιπ που οδηγούσε. Οι αρχές αναμένουν σε 15 μέρες τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστώσουν αν υπάρχει λήψη φαρμακευτικής αγωγής ή υπνωτικών χαπιών.

Αυτοψία στο χώρο πραγματοποίησαν και πυροτεχνουργοί δίχως πάντως -μακροσκοπικά τουλάχιστον- να προκύψουν ίχνη ή ενδείξεις έκρηξης ή ανάφλεξης κάποιου μηχανισμού. Δεν εντοπίστηκαν επίσης, αντίστοιχα ίχνη στο οδόστρωμα, όπως μαύρισμα ή κρατήρας που να επιβεβαιώνουν κάποια έκρηξη.

Έμπειροι αξιωματικοί της Τροχαίας τονίζουν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο. «Έχουμε δει αρκετά περιστατικά στα οποία έγινε απροσδόκητη ανάφλεξη αυτοκινήτων από βλάβη. Μπορεί για παράδειγμα να έγινε βραχυκύκλωμα. Από την άλλη υποστηρίζεται ότι το τζιπ βρισκόταν σε άριστη κατάσταση. Δεν μπορούμε, όμως, να αποκλείσουμε την εγκληματική ενέργεια. Θυμηθείτε ότι στις 29 Δεκεμβρίου 2014 άνθρωποι της νύχτας είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο μάρκας Smart, που εξερράγη εν κινήσει στην Αττική Οδό. Ο 35χρονος οδηγός, αλβανικής καταγωγής, σκοτώθηκε ακαριαία. Η συνοδηγός με την οποία πήγαινε στο αεροδρόμιο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ είχε τραυματιστεί».

Πηγή: thetoc.gr