«Μίλησε» το DNA! Ο Μαυρίκος ήταν στο αυτοκίνητο

Gazzetta team
«Μίλησε» το DNA! Ο Μαυρίκος ήταν στο αυτοκίνητο
Με «πρωτοφανή ταχύτητα» η εξέταση DNA!

Ταυτοποιήθηκε με τη μέθοδο του DNA ότι ο νεκρός οδηγός της Porsche Cayenne, ιδιοκτησίας της συζύγου του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά χθες το μεσημέρι στην Αττική οδο, είναι ο 42χρονος εκδότης.

Η Αστυνομία αναμένει τώρα τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης που ξεκίνησε από κρατικό εμπειρογνώμονα στο αυτοκίνητο του εκδότη. Τα όποια ευρήματα προκύψουν εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν το κλειδί για τη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες ξέσπασε η μοιραία πυρκαγιά στο Cayenne.

Με πρωτοφανείς και πυρετώδεις ρυθμούς, ενδεχομένως και κατά παρέκλισση από το γράμμα των κανόνων που ακολουθούνται στα Εργαστήρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, έγινε και ολοκληρώθηκε η εξέταση DNA για την πιστοποίηση της ταυτότητας του οδηγού της Porche.
Κατά πληροφορίες, το γενετικό υλικό του οδηγού λήφθηκε πριν διενεργηθεί η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό και εστάλη στο Εργαστήριο της Αστυνομίας από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ωστόσο, ειδικοί επισημαίνουν ότι η διαδικασία που ακολουθείται ορίζει ότι το γενετικό υλικό λαμβάνεται μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας και τη λήψη ιστολογικών και τοξικολογικών δειγμάτων.
Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, φαίνεται πως η διαδικασία κινήθηκε με ταχύτητα φωτός τόσο στο Εργαστήριο στο Γουδή όσο και σε εκείνο της Αστυνομίας.

Για να βγει μέσα στην ίδια ημέρα το αποτέλεσμα της εξέτασης DNA πρέπει όλο το Εργαστήριο να είχε επιφορτιστεί με τη συγκεκριμένη γενετική ταυτοποίηση, λέει στοprotothema.gr έμπειρος ιατροδικαστής, ο οποίος τονίζει πως είναι πρωτοφανής η σπουδή και η ταχύτητα που επιδείχθηκε από τους αρμόδιους.