Τι γράφει το φυλλάδιο του Ποταμιού για τα «ψέματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

Gazzetta team
Τι γράφει το φυλλάδιο του Ποταμιού για τα «ψέματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»
«Τις τελευταίες μέρες σε όλη την Ελλάδα κυκλοφόρησε ένα οκτασέλιδο για τα κυβερνητικά «επιτεύγματα» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η πραγματικότητα όμως δεν κρύβεται», επισημαίνουν.

Δυο φυλλάδια, «ένα για τους μύθους του ΣΥΡΙΖΑ και ένα για την πραγματικότητα, αλλά και με μεγάλη τεκμηρίωση», όπως αναφέρουν τα στελέχη του Ποταμιού, κυκλοφόρησε το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Χρειάστηκε να περάσει ενάμισης χρόνος για να μιλήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για αυταπάτες. Στο επίπεδο της παραπληροφόρησης όμως τίποτε δεν άλλαξε. Τις τελευταίες μέρες σε όλη την Ελλάδα κυκλοφόρησε ένα οκτασέλιδο για τα κυβερνητικά «επιτεύγματα» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η πραγματικότητα όμως δεν κρύβεται», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

«Θέλει λίγη προσπάθεια να την αναδείξεις, αλλά το Ποτάμι έχει συνηθίσει να κάνει αντιπολίτευση με στοιχεία και αντιπροτάσεις. Και με στοιχεία ρίχνει το φως της πραγματικότητας στο σκοτάδι των μύθων του ΣΥΡΙΖΑ. Με δύο φυλλάδια, ένα για τους μύθους του ΣΥΡΙΖΑ και ένα για την πραγματικότητα, αλλά και με μεγάλη τεκμηρίωση. Γιατί η πραγματικότητα στις μέρες μας δεν είναι πάντα αυτονόητη», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Μερικά από τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ:

Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης σε 30 Δήμους
Υπάρχει μόνο σε επίπεδο ευχών και εξαγγελιών. Στην πράξη δεν έχει γίνει τίποτα. Κανένα επιχειρησιακό σχέδιο, καμία ενέργεια.

Πρόσβαση 2,5 εκατ ανασφάλιστων στη δημόσια υγεία
Οι ανασφάλιστοι θα έχουν το ίδιο δικαίωμα στη μιζέρια που έχουν και οι ασφαλισμένοι: Η φαρμακευτική δαπάνη είναι ήδη εκτός ελέγχου και οι ανασφάλιστοι πληρώνουν συμμετοχή 10 ή 25% κατά περίπτωση.

Κάλυψη 3.500 κενών θέσεων στα νοσοκομεία
Η κάλυψη 3500 κενών στα νοσοκομεία είναι στο στάδιο της εξαγγελίας. Οι θέσεις είναι εγκεκριμένες από το 2014 αλλά δεν έχουν προκηρυχθεί παρά μόνο 918. Οι θέσεις που είναι να προκηρυχθούν αλλά δεν χωρούν ρουσφέτι, καθυστερούν αδικαιολόγητα. Με το ρυθμό που γίνονται οι προσλήψεις και οι αποχωρήσεις στην υγεία, το 2020 το σύστημα θα έχει λιγότερους από όσους έχει σήμερα.

Κάλυψη κενών θέσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ (500 μέλη ΔΕΠ)
Ούτε καν οι προκηρύξεις δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμα για τις 500 θέσεις. Εκτός κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στη διαδοχική μετατροπή των καθηγητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε επιστημονικό και εκπαιδευτικό προσωπικό ΑΕΙ, όπως νομοθέτησε με το άρθρο 33 παρ. 7 του Νόμου 4386/2016.

Εισπράξαμε 1 δισ. επιπλέον από καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
Ακόμα ένα ψέμα: Στις 4/3/2016 ο κ. Αλεξιάδης απάντησε σε ερώτηση στη βουλή ότι οι συνολικές εισπράξεις από πλαστά και εικονικά τιμολόγια το 2015 ήταν 386 εκ. ευρώ.
Κι όσο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, το 2010 εισπράξαμε το 70% των φόρων, το 2015 εισπράξαμε μόλις το 45%.

Καμία μείωση των κύριων συντάξεων. Προστασία για τις συντάξεις που αθροιστικά (κύρια και επικουρική) φτάνουν στα 1300 ευρώ
Τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε από 4 σε 6 % η κράτηση στις κύριες συντάξεις για τον κλάδο υγείας και από 0 σε 6% στις επικουρικές. Βάσει των στοιχείων του ΗΛΙΟΣ του Υπ. Εργασίας το 21% του συνόλου των συνταξιούχων έχουν συντάξεις πάνω από 1300 ευρώ, επομένως όλοι αυτοί θα υποστούν άμεσες μειώσεις λόγω του τελευταίου ασφαλιστικού νόμου. Θα μειωθούν όμως και οι συντάξεις κάτω των 1300 ευρώ, αφού η επικουρική σύνταξη, βαφτίζεται (με το άρθρο 6 της υπουργικής απόφασης 26083/887, ΦΕΚ 1605Β-7/6/2016) προσωπική διαφορά και ανοίγει έτσι διάπλατα παράθυρο για νέες περικοπές ακόμα και των χαμηλών συντάξεων κάτω από τα 1.300 ευρώ.

Ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί στις προμήθειες του δημοσίου άνω των 60,000 ευρώ
Ψέμα: Οι διαγωνισμοί για τα δημόσια έργα και τις μελέτες έχουν εξαιρεθεί τουλάχιστον έως τον Απρ. 2017 και το επιχείρημα του κύριου Σπίτρτζη είναι ότι χρειάζεται χρόνος για την εκπαίδευση των δημοσίων υπαλλήλων στη χρήση του συστήματος.


Πηγή: thetoc.gr