Δίκη Χ.Α: Αυτοπρόσωπη εμφάνιση των 18 κατηγορουμένων, ζητά η οικογένεια Φύσσα

Gazzetta team
Δίκη Χ.Α: Αυτοπρόσωπη εμφάνιση των 18 κατηγορουμένων, ζητά η οικογένεια Φύσσα
Και όχι να εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους - «Η παρουσία τους είναι απαραίτητη για την εξακρίβωση της αλήθειας», ανέφεραν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο.

Αίτημα ώστε οι 18 κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στη δολοφονία του Π. Φύσσα να παρίστανται στη δίκη και όχι να εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους, κατέθεσε στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής η οικογένεια του αδικοχαμένου μουσικού.

"Η παρουσία τους είναι απαραίτητη για την εξακρίβωση της αλήθειας", ανέφεραν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο αναπτύσσοντας το σχετικό αίτημα της οικογένειας.

Ειδικότερα, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ζήτησαν από το δικαστήριο να διατάξει οι κατηγορούμενοι να εμφανίζονται σε κάθε συνεδρίαση και μέχρι την ολοκλήρωση της εξέτασης της υπόθεσης της δολοφονίας Φύσσα .

Ανέφεραν μεταξύ άλλων, στο δικαστήριο: " Η αυτοπρόσωπη εμφάνιση είναι απαραίτητη για την εξακρίβωση της αλήθειας δεδομένου ότι οι μάρτυρες κατηγορητηρίου είναι αυτόπτες και τίθεται θέμα αναγνώρισης...".

Πάντως, αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι στο δικαστήριο, πλέον, έρχονται ελάχιστοι κατηγορούμενοι καθώς οι περισσότεροι εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους.

Σήμερα στο δικαστήριο εμφανίστηκαν μόλις 2 από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους.

Πηγή: protothema.gr