Μετά το Mega ποια κανάλια έχουν σειρά

Gazzetta team
Μετά το Mega ποια κανάλια έχουν σειρά
Τηλεοπτικές περιπέτειες!

Και ενώ στον χώρο της «ενημέρωσης» κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα το τηλεοπτικό θρίλερ για την τύχη του Mega Channel, την ίδια ώρα προχωρούν αθόρυβα οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, η οποία συστάθηκε έπειτα από πρόταση της κυβέρνησης και έγινε ομόφωνα δεκτή από την Ολομέλεια του κοινοβουλίου.

Είναι γεγονός πως οι εργασίες της συγκεκριμένης Επιτροπής μπορεί συνεχίζονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά σίγουρα τα αποτελέσματά της θα προκαλέσουν μεγάλη αναταραχή στον χώρο των media.

H Επιτροπή βρίσκεται λίγο πριν από την έκδοση του πορίσματος ή για την ακρίβεια των πορισμάτων της μιας και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ΝΔ θα υποβάλει δικό της πόρισμα, πρακτική που μάλλον θα ακολουθήσουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι που δείχνουν να μην εναρμονίζονται με τα συμπεράσματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Μέχρι στιγμής στα χέρια των μελών της Επιτροπής έχει φτάσει ένας τεράστιος όγκος εγγράφων, αποστολέας των οποίων είναι η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος που με την έγκριση του Γιάννη Στουρνάρα δέχτηκε να ρίξει άπλετο φως και να αποστείλει στην Βουλή όλους τους φακέλους που αφορούν κόμματα και ΜΜΕ. Είναι η πρώτη φορά που κεντρικός τραπεζίτης ανοίγει διάπλατα τα χαρτιά της δανειοδότησης για κόμματα και μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτοντας στην Βουλή ένα τεράστιο υλικό 60.000 σελίδων στο περιεχόμενο των οποίων υπάρχουν πολλά ύποπτα και γκρίζα στοιχεία, ικανά να στοιχειοθετήσουν ακόμη και ποινικές διώξεις τόσο για τραπεζικά στελέχη όσο και για επιχειρηματίες του τύπου. Όπως αποκαλύπτουν μέλη της Επιτροπής, το ενδιαφέρον εστιάζεται στα υπέρογκα, όπως τα χαρακτηρίζουν «τηλεοπτικά» δάνεια που φτάνουν για τα 8 σημερινά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, τα 964.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μελών της Επιτροπής, εκτός από το Mega Channel με τα γνωστά σε όλους οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω των «κόκκινων» δανείων του, ένας ακόμα μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός βρίσκεται στα όρια των περιπετειών με το τραπεζικό σύστημα αλλά και τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν το πέρας των εργασιών και των ερευνών της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής σε συνδυασμό με την πορεία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες που η κυβέρνηση προχωρά εντός του καλοκαιριού, είναι σίγουρο πως τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσουν στο τηλεοπτικό κοινό ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο, όχι απλά με έναν μικρότερο αριθμό καναλιών αλλά και με πολλά επεισόδια δικαστικού ενδιαφέροντος.

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά εδώ και αρκετό καιρό, στη γενική συνέλευση του Mega, ακούστηκαν θετικές ειδήσεις. Κατά πώς φαίνεται, οι μέτοχοι, παλιοί και ενδιαφερόμενοι, τα βρήκαν, με αποτέλεσμα εντός της ημέρας να δρομολογούνται διαδικασίες εξόφλησης ενός μισθού στους εργαζομένους, ενώ έχει συνομοληγηθεί και το MoU για τη διαδικασία της ΑΜΚ!

Πηγή: .koolnews.gr