Μητρώο online media παρουσίασε ο Νίκος Παππάς

Gazzetta team
Μητρώο online media παρουσίασε ο Νίκος Παππάς
Στην παρουσίαση του μητρώου online media προχώρησε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προχωράει «στο αυτονόητο, στη χαρτογράφηση του διαδικτυακού τοπίου».

«Δεν πρόκειται για προσπάθεια να ελέγξουμε το περιεχόμενο. Το μητρώο online media θα βρίσκεται από σήμερα στον αέρα του Διαδικτύου και θα ειναι προσβάσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο» είπε ο κ. Παππάς και συνέχισε λέγοντας: «Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε γίνει μάρτυρες συκοφαντικών, υβριστικών δημοσιευμάτων και δεν ξέρουμε την πατρότητα».

Τουλάχιστον τα 2/3 της ελληνικής κοινωνίας ενημερώνονται μέσω του Διαδικτύου, ανέφερε και εξήγησε: «Δεν επιβάλλουμε σε κανέναν ενημερωτικό ιστότοπο να μπει στο μητρώο, αλλά δίνουμε θετικά κίνητρα».

Απαριθμώντας τα εν λόγω κίνητρα, είπε πως:

- Θα λειτουργεί παρατηρητήριο για τη λογοκλοπή. Θα βοηθήσει να υπάρχει παντού η πηγή της αρχικής είδησης.
- Τα μέλη του μητρώου θα έχουν πρόσβαση στα αρχεία οπτικοακουστικών μέσων.
- Θα συμπεριλαμβάνονται στις επιχειρήσεις διαφημιστικών μηνυμάτων

Τέλος, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι πρέπει να αποφευχθούν φαινόμενα όπως το να φτιάχνονται ιστοσελίδες στο πόδι και να λειτουργούν ως μηχανές μαύρου πολιτικού χρήματος ή οτιδήποτε άλλο. Είναι σαφής η ανάγκη της ιστοσελίδας και του blog, τόνισε.

«Έχουμε μια πρόνοια στη διαφάνεια για τη μετοχική σύνθεση. Το Σύνταγμα και οι νόμοι εφαρμόζονται όσον αφορά στην ελευθερία του Τύπου», είπε.

Πηγή: iefimerida.gr