Μητρώο online media παρουσίασε ο Νίκος Παππάς

Μητρώο online media παρουσίασε ο Νίκος Παππάς

Στην παρουσίαση του μητρώου online media προχώρησε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προχωράει «στο αυτονόητο, στη χαρτογράφηση του διαδικτυακού τοπίου».

Μητρώο online media παρουσίασε ο Νίκος Παππάς

«Δεν πρόκειται για προσπάθεια να ελέγξουμε το περιεχόμενο. Το μητρώο online media θα βρίσκεται από σήμερα στον αέρα του Διαδικτύου και θα ειναι προσβάσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο» είπε ο κ. Παππάς και συνέχισε λέγοντας: «Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε γίνει μάρτυρες συκοφαντικών, υβριστικών δημοσιευμάτων και δεν ξέρουμε την πατρότητα». 

Τουλάχιστον τα 2/3 της ελληνικής κοινωνίας ενημερώνονται μέσω του Διαδικτύου, ανέφερε και εξήγησε: «Δεν επιβάλλουμε σε κανέναν ενημερωτικό ιστότοπο να μπει στο μητρώο, αλλά δίνουμε θετικά κίνητρα».

Απαριθμώντας τα εν λόγω κίνητρα, είπε πως:

- Θα λειτουργεί παρατηρητήριο για τη λογοκλοπή. Θα βοηθήσει να υπάρχει παντού η πηγή της αρχικής είδησης. 
- Τα μέλη του μητρώου θα έχουν πρόσβαση στα αρχεία οπτικοακουστικών μέσων.
- Θα συμπεριλαμβάνονται στις επιχειρήσεις διαφημιστικών μηνυμάτων

Τέλος, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι πρέπει να αποφευχθούν φαινόμενα όπως το να φτιάχνονται ιστοσελίδες στο πόδι και να λειτουργούν ως μηχανές μαύρου πολιτικού χρήματος ή οτιδήποτε άλλο. Είναι σαφής η ανάγκη της ιστοσελίδας και του blog, τόνισε.

«Έχουμε μια πρόνοια στη διαφάνεια για τη μετοχική σύνθεση. Το Σύνταγμα και οι νόμοι εφαρμόζονται όσον αφορά στην ελευθερία του Τύπου», είπε.

Πηγή: iefimerida.gr

Best of internet