Μαθητές σώθηκαν χρησιμοποιώντας τα κινητά τους τηλέφωνα σαν φάρο

Gazzetta team
Μαθητές σώθηκαν χρησιμοποιώντας τα κινητά τους τηλέφωνα σαν φάρο
Οι 34 μαθητές είχαν παγιδευτεί τόσο εξαιτίας της κατολίσθησης βράχων όσο και της παλίρροιας στην ακτή της περιοχής Κεντ.

Αίσιο αποτέλεσμα είχε η περιπέτεια 34 μαθητών, οι οποίοι παγιδεύτηκαν σε μια ακτή στην περιοχή Κεντ, του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι έφηβοι μαθητές μαζί με δυο ενήλικες συνοδούς έκαναν πεζοπορία, όταν ακολούθησαν ένα παραλιακό μονοπάτι και χάθηκαν. Στη συνέχεια, κατέληξαν σε μια ακτή, όπου έγινε κατολίσθηση βράχων.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η αστυνομία του Κεντ, ενώ η ακτοφυλακή άρχισε να τους αναζητά τόσο με ελικόπτερα όσο και με σκάφη, με τη βοήθεια 40 εθελοντών.

Η ομάδα των μαθητών, ωστόσο, σώθηκε με τη βοήθεια της τεχνολογίας, καθώς μετά από εντολή της αστυνομίας χρησιμοποίησαν τους φακούς των κινητών τους τηλεφώνων ως τεχνητό φάρο.

Σύμφωνα με την ακτοφυλακή του Κεντ, οι 34 μαθητές είχαν παγιδευτεί τόσο εξαιτίας της κατολίσθησης όσο και της παλίρροιας, καθιστώντας εξαιρετικά επικίνδυνη τη διάσωσή τους.

Τα παιδιά και οι συνοδοί τους σώθηκαν, με τους διασώστες να τονίζουν πως: «Συμβουλεύουμε τους ανθρώπους να σέβονται τη θάλασσα και ναι μένουν μακριά από περιοχές με βράχους, ιδιαίτερα σε περιόδους παλιρροιών».

Πηγή: protothema.gr