Κατρούγκαλος: Θα αποκρουστεί η θέση του ΔΝΤ για ομαδικές απολύσεις

Gazzetta team
Κατρούγκαλος: Θα αποκρουστεί η θέση του ΔΝΤ για ομαδικές απολύσεις
«Κατασκευασμένη η είδηση για την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού»...

«Ουδέποτε τέθηκε θέμα κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού, δεν ήταν μέσα στο μνημόνιο, πρόκειται για απολύτως κατασκευασμένη είδηση και την κατήγγειλα ως τέτοια. Από την πρώτη στιγμή υπήρχε διάψευση, παραμένει όμως η είδηση στον αφρό».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ρ/σ Alpha, επισημαίνοντας ότι «ακόμα και ο ΣΕΒ που είχε πει για την ενσωμάτωση, έβγαλε ανακοίνωση χθες ότι ούτε καν το ζητάει».

«Τώρα που κλείνει η αξιολόγηση και τερματίζεται η αβεβαιότητα, κάποιοι θέλουν να τη συντηρήσουν» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας, καταλογίζοντας ευθύνες σε εφημερίδες αλλά και στη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Κατρούγκαλος εκτίμησε ακόμη πως θα αποκρουστεί η θέση του ΔΝΤ για ομαδικές απολύσεις, τονίζοντας πως δεν το θέλουν ούτε οι εργοδοτικές οργανώσεις. «Για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων οι δανειστές, το ΔΝΤ, έχουν μια ιδεοληψία και εξακολουθούν να τις ζητούν. Προφανώς εμείς δεν το δεχόμαστε αυτό και το ΔΝΤ εμφανίζεται ξανά απομονωμένο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά από τη λαίλαπα της πενταετίας είμαστε η πλέον απορυθμισμένη χώρα της Ευρώπης στα εργασιακά, σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε: «Προσπαθούμε να γυρίσουμε πίσω στο κοινωνικό μοντέλο ... «εμείς βάλαμε ως κεντρικό ζήτημα την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Είχαμε πάνω από 200 κλαδικές συμβάσεις και τώρα έχουμε λιγότερες από 10».


Πηγή: newsbeast.gr