Η φρίκη στα χέρια των τζιχαντιστών: Έκαψαν ζωντανές 19 γυναίκες

Gazzetta team
Η φρίκη στα χέρια των τζιχαντιστών: Έκαψαν ζωντανές 19 γυναίκες
Ένα φρικιαστικό περιστατικό που δεν ακούμε για πρώτη φορά. Μια εν ψυχρώ δολοφονία που ίσως να χρησιμοποιείται ως "όπλο" στα χέρια κάποιον. Θύματα αθώες ψυχές.

Στη Μοσούλη του Ιράκ, οι τζιχαντιστές έδειξαν ξανά το πιο σκληρό τους πρόσωπο. Το πραγματικό τους πρόσωπο. Έβαλαν σε ένα κλουβί 19 γυναίκες Γιεζίντι και αφού τις περιέφεραν στους δρόμους της Μοσούλης, τους έβαλαν φωτιά και τις έκαψαν ζωντανές!

Οι άτυχες γυναίκες είχαν πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών του ISIS. Ήθελαν να τις κάνουν σκλάβες του σεξ. Όταν αρνήθηκαν, τις έκαψαν ζωντανές. Οι αναφορές στα διεθνή μέσα ενημέρωσης προέρχονται από ακτιβιστές και αυτόπτες μάρτυρες.

«Τιμωρήθηκαν γιατί αρνήθηκαν να κάνουν σεξ με τους τζιχαντιστές» είπε ο ακτιβιστής Αμπντουλάχ αλ Μάλα στο Ara News. «Τα 19 κορίτσια κάηκαν ζωντανά ενώ εκατοντάδες άνθρωποι παρακολουθούσαν. Αλλά κανείς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να τις σώσει», είπε επίσης στο Ara News ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Από τον Αύγουστο του 2014 οι τζιχαντιστές έχουν καταλάβει την περιοχή όπου μένουν τα μέλη της φυλής των Γεζίντι στο βουνό Σινζάρ, στην επαρχία Νινεβέ του Ιράκ. Έκτοτε έχουν σφαγιάσει 2.500 με 5.000 άνδρες της φυλής και έχουν πάρει ομήρους 1.800 με 3.500 γυναικόπαιδα σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν γίνει σκλάβες του σεξ, άλλες χρησιμοποιούνται ως λάφυρα πολέμου ή δίνονται ως αντάλλαγμα για να εξοφληθούν χρέη. Άλλες, πωλούνται ακόμη και μέσω των social media.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως ακριβώς το ίδιο περιστατικό είχε συμβεί και πάλι στη Μοσούλη στις 6 Αυγούστου του 2015. Και τότε, 19 γυναίκες που είχαν αρνηθεί να κάνουν σεξ με τους τζιχαντιστές, είχαν κλειδωθεί σε ένα σιδερένιο κλουβί και αφού τις περιέφεραν στους δρόμους της πόλης, τους έβαλαν φωτιά και τις έκαψαν ζωντανές.

Μέχρι στιγμής δεν μπορεί να εξακριβωθεί αν μιλάμε για την επανάληψη μιας ακόμη φρικαλεότητας ή αν ένα παλιό, φρικιαστικό, περιστατικό χρησιμοποιείται ως "όπλο" για να προκληθεί σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Το σίγουρο είναι ένα: στα χέρια των τζιχαντιστών όλοι και κυρίως οι γυναίκες, μαρτυρούν μέχρι θανάτου.


Πηγή: newsit.gr