Ελλάδα: Το 8% των ανήλικων στο Internet ψάχνει για ιστοσελίδες με ναρκωτικά

Gazzetta team
Ελλάδα: Το 8% των ανήλικων στο Internet ψάχνει για ιστοσελίδες με ναρκωτικά
Σύμφωνα με έκθεση της Kaspersky Lab, τα παιδιά και οι ανήλικοι ανά τον κόσμο περνούν το 67% του συνολικού χρόνου που αφιερώνουν σε ενασχόληση με το Διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας εργαλεία επικοινωνίας, όπως κοινωνικά δίκτυα, email και εργαλεία chat.

Τα gaming portals (11%) και οι ιστοσελίδες με πληροφορίες για αλκοόλ, ναρκωτικές ουσίες και καπνικά προϊόντα (9%) ήρθαν στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.

Η έκθεση καλύπτει ένα διάστημα 12 μηνών και δείχνει ανώνυμα στατιστικά στοιχεία, που προέρχονται από τις λύσεις ασφάλειας της Kaspersky Lab, στις οποίες είναι ενεργοποιημένη η μονάδα Γονικού Ελέγχου. Στο πλαίσιο αυτό, η έκθεση παρουσιάζει το ποσοστό των επισκέψεων ή τις απόπειρες επισκέψεων σε ιστοσελίδες με δυνητικά επιβλαβές περιεχόμενο. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου, τα παιδιά μείωσαν τις επισκέψεις τους σε μέσα επικοινωνίας και ιστοσελίδες με θέματα για ενήλικες. Η τάση αυτή πάντως μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός, ότι τα παιδιά μετακινούν τις πιο «ευαίσθητες» δραστηριότητές τους σε φορητές συσκευές, οι οποίες δεν καλύπτονται από την έκθεση.

Στην Ελλάδα

Τα στοιχεία για την Ελλάδα δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ανηλίκων επισκέπτεται ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (67%). Το 10% των παιδιών στην Ελλάδα επισκέπτεται ιστότοπους με online παιχνίδια, ενώ το 8% ιστοσελίδες με αναφορά σε ναρκωτικές ουσίες. Σε μικρότερο ποσοστό, χρησιμοποιούν email (3%), επισκέπτονται ιστοσελίδες με παράνομο λογισμικό (3%), ηλεκτρονικά καταστήματα (2%) και sites πορνογραφικού περιεχομένου (2%).

Οι λύσεις ασφάλειας Kaspersky Total Security – multi-device καιKaspersky Internet Security – multi-device, περιλαμβάνουν μονάδα Γονικού Ελέγχου, που επιτρέπει τον αποκλεισμό sites ή εφαρμογών με ακατάλληλο περιεχόμενο, ενώ η λύση Safe Kids της εταιρείας επιτρέπει στους γονείς να επιβλέπουν την online δραστηριότητα των παιδιών τους.

Πηγή: gr.pcmag.com, topontiki.gr