Περιπετειώδης σύλληψη λαθρέμπορου με 120 κιλά καπνού

Gazzetta team
Περιπετειώδης σύλληψη λαθρέμπορου με 120 κιλά καπνού
Όλα ξεκίνησαν όταν ένα ύποπτο αυτοκίνητο πέρασε σαν... αέρας από το μπλόκο για ελέγχους που είχαν στήσει οι άνδρες της Τροχαίας Μεσολογγίου

Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές υπηρεσίες της Αιτωλοακαρνανίας, όταν ένα ύποπτο αυτοκίνητο πέρασε σαν... αέρας από το μπλόκο για ελέγχους που είχαν στήσει οι άνδρες της Τροχαίας Μεσολογγίου στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων χωρίς να σταματήσει στο σήμα που του έκαναν!

Ο οδηγός του, μάλιστα, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών άλλων οχημάτων. Αμέσως κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο που είχε κατεύθυνση προς το Αντίρριο και να συλλάβουν τον 35χρονο οδηγό του.

Κατά την έρευνα στο όχημα, το οποίο τελικά κατασχέθηκε, βρέθηκαν 120 κιλά λαθραίου καπνού σε δέματα του ενός κιλού, τα οποία εστάλησαν στο αρμόδιο Τελωνείο για να υπολογιστούν οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Ο 35χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου με κατηγορίες για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, απείθεια και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..

Πηγή: protothema.gr