«Πνίγεται» το Παρίσι! Ξεπέρασε τα 6 μέτρα η στάθμη του Σηκουάνα (pics)

Gazzetta team
«Πνίγεται» το Παρίσι! Ξεπέρασε τα 6 μέτρα η στάθμη του Σηκουάνα (pics)
Ακόμα και τα 6,50 μέτρα πάνω από το κανονικό επίπεδο μπορεί να φτάσει εντός της Παρασκευής η στάθμη του ποταμού Σηκουάνα στο Παρίσι, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 34 ετών. Οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Ευρώπη ανέρχονται σε τουλάχιστον 15.

Ακόμα και τα 6,50 μέτρα μπορεί να φτάσει εντός της Παρασκευής η στάθμη του ποταμού Σηκουάνα στο Παρίσι, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, που έχουν θέσει τη γαλλική πρωτεύουσα σε επίπεδο συναγερμού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, η στάθμη των υδάτων ξεπερνά κατά τόπους το κρίσιμο ύψος των έξι μέτρων και αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται κατά περίπου τρία εκατοστά ανά ώρα, φτάνοντας στα 6,30 έως 6,50 μέτρα. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο του Σηκουάνα από το 1982.

Η στάθμη αναμένεται να παραμείνει σχεδόν σταθερή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ τα νερά θα αρχίσουν να υποχωρούν με αργούς ρυθμούς στη συνέχεια.

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην κεντρική Γαλλία από το Σαββατοκύριακο, ενώ 19.000 σπίτια δεν έχουν ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Δύο από τα μεγαλύτερα μουσεία της Πόλης του Φωτός, το Λούβρο και το Ορσέ, είναι εκτάκτως κλειστά σήμερα, καθώς το προσωπικό απομακρύνει εκθέματα από τους κατώτερους ορόφους που μπορεί να πλημμυρίσουν. Το Ορσέ μάλιστα αναμένεται να μείνει κλειστό και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.


Οι βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στις συγκοινωνίες, με πολλούς κεντρικούς σταθμούς του Μετρό να βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα λόγω της κακοκαιρίας και των πλημμυρών στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, με τα περισσότερα θύματα, 10 τον αριθμό, να καταγράφονται στη νότια Γερμανία.

Στη Γαλλία έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι. Μία 86χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή την Τετάρτη μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι της στα ανατολικά περίχωρα του Παρισιού, στην περιοχή Σεν-ε-Μάρν, ενώ την Πέμπτη ένας 74χρονος άνδρας πνίγηκε αφού προσπάθησε να διασχίσει έφιππος ένα ποτάμι στην ίδια περιοχή.

Πηγή: skai.gr