Ένα χάπι τελικά κάνει τους τζιχαντιστές μανιακούς δολοφόνους

Gazzetta team
Ένα χάπι τελικά κάνει τους τζιχαντιστές μανιακούς δολοφόνους
Η τραμαδόλη (tramadol) είναι ένας συνθετικός αγωνιστής οπιούχων με κεντρική δράση και χρήση παρόμοια με την κωδεΐνη για τη θεραπεία του μέτριου έως έντονου πόνου.

Η είδηση ότι Αμερικανοί και Έλληνες πράκτορες κατάσχεσαν «ορφανό» container, με οπιούχα χάπια, το οποίο είχε φτάσει στο ΣΕΜΠΟ του Πειραιά στις 10 Μαΐου από την Ινδία και ο τελικός του προορισμός ήταν εταιρεία στη Λιβύη που, σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέεται με τζιχαντιστές του ISIS, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες δυτικών κρατών οι μαχητές του ISIS καταναλώνουν σε μεγάλες ποσότητες παρόμοια χάπια προκειμένου αν ανταποκρίνονται στα πεδία των μαχών.

Μάλιστα η αξία του φορτίου του container υπολογίζεται σε περίπου 12 εκατ. ευρώ αφού βρέθηκαν 26 εκατομμύρια χάπια.

Τι είναι όμως αυτά τα χάπια; Περιέχουν ουσίες όπως η Tramadol και η Captagon.

Η τραμαδόλη (tramadol) είναι ένας συνθετικός αγωνιστής οπιούχων με κεντρική δράση και χρήση παρόμοια με την κωδεΐνη για τη θεραπεία του μέτριου έως μετρίως έντονου πόνου στους ενήλικες.

Το φάρμακο είναι διαθέσιμο σε μορφή δισκίου με την ονομασίαUltram ή Tramadol. Η τραμαδόλη είναι η πιο διαδεδομένη, εθιστική και εύκολα διαθέσιμη ουσία. Αν και πρέπει να χορηγείται με ιατρική συνταγή, πολλοί χρήστες την προμηθεύονται εύκολα από το διαδίκτυο.

Η τραμαδόλη είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό αναλγητικό, αλλά όπως και κάθε άλλη ναρκωτική ουσία, εγείρει υψηλό κίνδυνο εθισμού, ιδίως όταν λαμβάνεται σε μεγαλύτερες ποσότητες και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Διαθέτει όλες τις ιδιότητες των οπιοειδών και, κατά συνέπεια, η τακτική χρήση της προκαλεί σωματική και ψυχολογική εξάρτηση. Ο εθισμός στην τραμαδόλη είναι αρκετά σύνηθες φαινόμενο.

Πηγή: thetoc.gr