Mega: Υποσχέσεις στους εργαζομένους για πληρωμή τη Δευτέρα

Gazzetta team
Mega: Υποσχέσεις στους εργαζομένους για πληρωμή τη Δευτέρα
Καλά κρατεί το θρίλερ για γερά νεύρα με το Mega, καθώς οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τον εκτελούντα χρέη διευθύνοντος συμβούλου πως γίνεται προσπάθεια τη Δευτέρα να καταβληθεί ένας μισθός, ύψους 850.000, αν και είναι άγνωστο από ποιον λογαριασμό, μιας και οι λογαριασμοί της Τηλέτυπος Α.Ε. είναι δεσμευμένοι, ως γνωστόν.

Παράλληλα και από τη μεριά του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ μεταφέρθηκε στον εκπρόσωπο των εργαζομένων του Mega η πληροφορία από το μέτωπο των μετόχων πως γίνεται προσπάθεια καταβολής μιας εκκρεμούσας μισθοδοσίας, προκειμένου και οι εργαζόμενοι να πειστούν πως υπάρχει βιώσιμο σχέδιο για το κανάλι και να επιστρέψουν στις θέσεις τους, μιας και όλη την εβδομάδα συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα να μην βγαίνει εδώ και μέρες το κεντρικό δελτίο του καναλιού.

Ως προς το μέτωπο των τραπεζών και των μετόχων, η συμμετοχή της πλευράς Ψυχάρη φαίνεται όλο και πιο θολή μέρα με την ημέρα, ενώ οι τράπεζες εμφανίζονται «σκληρες» στη διαπραγμάτυση, ζητώντας επί της ουσίας να συναφθεί ένα Mou (Memorandum of Understanding) με τους μετόχους, προκειμένου να δεσμευθούν και αυτοί με τη σειρά τους πως, εκτός από τα 3 εκ. της προκαταβολής, θα συμμετάσχουν εν τέλει και στην ΑΜΚ με τα υπόλοιπα απαιτούμενα κεφάλαια. Οι όμιλοι Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη, Φιλιππόπουλου και Μάρη εμφανίζονται θετικοί, πλην όμως οι διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Άλλωστε, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που κινούνται στη μιντιακή πιάτσα και εκτιμούν πως, δυστυχώς, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σκληρό power game μεταξύ μετόχων και τραπεζών-στις πλάτες των εργαζομένων του σταθμού-με σκοπό καμία πλευρά να μην πάρει τον μουτζούρη για το κλείσιμο του ιστορικού καναλιού. Φυσικά, υπάρχει και η αντίθετη άποψη, σύμφωνα με την οποία εν τέλει λύση θα βρεθεί, γιατί το Mega είναι…too big to fail.

Σε κάθε περίπτωση, τη Δευτέρα θα λάβει επίσης χώρα τριμερής στο υπουργείο Εργασίας με εκπροσώπους του υπουργείου, των μετόχων και της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να διαφανεί τι μέλλει γενέσθαι. Έως τότε, οι εργαζόμενοι του σταθμού που έχουν φτάσει στα όριά τους από τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και δηλώνουν πως δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουν, αν δεν δουν το χρώμα του χρήματος.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι του Mega θα συνεχίσουν με απεργία όλο το Σαββατοκύριακο και προγραμματίζουν να επιστρέψουν στη δουλειά τη Δευτέρα, εν αναμονή των εξελίξεων και της τριμερούς που προαναφέραμε

Του Ίωνα Λιβανού

Πηγή: koolnews.gr