Βαλς σε Τσίπρα: Nα υπολογίζετε στην εμπιστοσύνη και τη συνεργασία της Γαλλίας

Gazzetta team
Βαλς σε Τσίπρα: Nα υπολογίζετε στην εμπιστοσύνη και τη συνεργασία της Γαλλίας
Τον Γάλλο ομόλογό του Μανουέλ Βάλς υποδέχθηκε, πριν από λίγη ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η επίσκεψή σας στην Ελλάδα, σε συνέχεια της επίσκεψης του προέδρου Ολάντ στα τέλη του προηγούμενου χρόνου, επιβεβαιώνει την πολύ στενή σχέση συνεργασίας και αλληλοκατανόησης ανάμεσα στις χώρες μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Γάλλο ομόλογό του Μάνουελ Βαλς στο Μέγαρο Μαξίμου. «Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα και η Γαλλία μοιράζονται κοινές αξίες και βρεθήκαμε πολλές φορές, στην κοινή ευρωπαϊκή μας διαδρομή υπερασπιζόμενοι από την ίδια πλευρά δημοκρατικές κατακτήσεις των λαών μας και ένα όραμα για μια Ευρώπη με κοινωνική συνοχή» είπε και πρόσθεσε ότι «αυτή την κοινή ιστορία, τον κοινό βηματισμό, τον συνεχίζουμε και σήμερα».

Η επίσκεψή μου φέρνει τη σφραγίδα της εμπιστοσύνης και της ελπίδας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, κατά τη συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα. «Η κυβέρνησή σας στάθηκε στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό πέρυσι το καλοκαίρι και αυτό οφείλουμε όλοι να το αναγνωρίσουμε» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Το γεγονός ότι σήμερα είστε εδώ, παρά τις καιρικές δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, σηματοδοτεί την αταλάντευτη στάση στήριξης στην χώρα μας. Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά γι' αυτό» είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη για επιστροφή στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. «Πρέπει να σχεδιάσουμε τα βήματα της επιστροφής στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Η στήριξή σας σε αυτή τη νέα εποχή θα είναι εξίσου σημαντική με αυτή που μας παρείχατε την δύσκολη περίοδο» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

«Αγαπητέ Αλέξη σ΄ευχαριστώ για την υποδοχή σου. Στη Γαλλική αρχαιολογική σχολή είδαμε μια πάρα πολύ ωραία επιγραφή που έλεγε ότι η Σχολή αυτή δημιουργήθηκε σε ένδειξη φιλίας και τιμής προς την αρχαία Ελλάδα και σε ένδειξη φιλίας προς τη σημερινή Ελλάδα. Και νομίζω ότι μετά από 150 χρόνια ισχύουν όλα αυτά ακόμα» είπε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

«Στηρίξαμε την Ελλάδα για να μείνει στην Ευρώπη, στηρίξαμε τις μεταρρυθμίσεις σας. Η Ελλάδα βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης... Εχουμε ανάγκη την Ελλάδα» τόνισε ο Μ. Βαλς υπογραμμίζοντας ότι πλέον «θα ακολουθήσει μια περίοδο ανάπτυξης και επενδύσεων. Περίοδο ανάπτυξης, ελπίδας και απασχόλησης για όλους τους Ελληνες».

Σε ότι αφορά στο προσφυγικό ο Μ. Βαλς σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή και η Γαλλία είναι αλληλέγγυα».

Τέλος ο κ. Βαλς ευχαρίστησε τον Αλ. Τσίπρα για την υποδοχή.

«Και πάλι να υπολογίζεται σε εμάς. Ελλάδα και Γαλλία προχωρούν από κοινού σε πολλούς τομείς. Η επίσκεψή μου φέρει τη σφραγίδα της εμπιστοσύνης και της ελπίδας» κατέληξε ο κ. Βαλς.


Πηγή: iefimerida.gr