+slo-gun

ΕΛΑΣ: Οι Πυρήνες πίσω από το τρομο-δέμα στην δικαστικό

ΕΛΑΣ: Οι Πυρήνες πίσω από το τρομο-δέμα στην δικαστικό

«Ποινικό» κατασκευαστή και ασύλληπτα ή νέα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, βλέπουν τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

ΕΛΑΣ: Οι Πυρήνες πίσω από το τρομο-δέμα στην δικαστικό

«Ποινικό» κατασκευαστή και ασύλληπτα ή νέα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, βλέπουν τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, πίσω από την αποστολή του εκρηκτικού βιβλίου με αποδέκτη την πρόεδρο Εφετών κα. Ισιδώρα Πόγκα. «Η συνδεσμολογία του βιβλίου ήταν παρόμοια με εκείνη του Α.Τ. Ιτέας, με διαφορετικά υλικά, και εκρηκτική ύλη μικρότερης ισχύος. Η ενδεχόμενη έκρηξη θα είχε θανατηφόρο αποτέλεσμα ή το λιγότερο σοβαρό τραυματισμό» δηλώνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Από καθαρή τύχη η δικαστικός δεν άνοιξε το «σκαμένο» βιβλίο διαστάσεων Α4, που περιείχε τα έξι αυτοσχέδια μασούρια εκρηκτικής ύλης, βίδες, μπουλόνια, ξυραφάκια, δύο μπαταρίες και έναν αυτοσχέδιο πυροκροτητή (ηλεκτρική αντίσταση ή κοινός πυροκροτητής που είχε μετατραπεί σε ηλεκτρικό). Η δικαστικός είχε λάβει ειδοποίηση για συστημένο δέμα. Αντί η παραλαβή του να γίνει από κάποιον συνοδό-αστυνομικό έγινε από την ίδια, η οποία μετέφερε το δέμα στο σπίτι της. Άνοιξε το περιτύλιγμα και πριν ανοίξει το βιβλίο εντόπισε κάποια καλώδια που την υποψίασαν και ειδοποίησε την αστυνομία.

Στο βιβλίο-βόμβα υπήρχαν δύο διακόπτες πυροδότησης on-off, η οποία θα γινόταν με το άνοιγμα του βιβλίου που θα απελευθέρωνε το έλασμα-«μανταλάκι», το οποίο θα ολοκλήρωνε το ηλεκτρικό κύκλωμα για να ακολουθήσει η έκρηξη.

Η στοχοποίησή της, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., προέρχεται από την επαγγελματικής της δραστηριότητας σε υποθέσεις που αφορούσαν κατηγορουμένους για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», το καλοκαίρι του 2015.

 Συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2015 η δικαστικός είχε απορρίψει την αίτηση αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συντρόφου του φυλακισμένου Γεράσιμου Τσάκαλου, ενώ είχε απορρίψει και την αλλαγή περιοριστικών όρων της Αθηνάς Τσάκαλου, η οποία ζητούσε να βλέπει τα παιδιά της και να κάνει ιατρικές επισκέψεις σε νοσοκομείο του Πειραιά. Επίσης φέρεται να είχε απορρίψει τη χορήση εκπαιδευτικής άδειας στον Νίκο Ρωμανό. Στις 25 Ιουνίου 2015 άγνωστοι είχαν πετάξει μπογιές και φωτοβολίδες στο σπίτι της στον Χολαργό, ενώ εκείνη την χρονική περίοδο σε ιστοσελίδες του αντεξουσιαστικού χώρου δημοσιεύθηκαν πολλά απειλητικά κείμενα σε βάρος της.

Οι αστυνομικοί υπενθυμίζουν την αποστολή δέματος-βόμβα με καρφιά προς τη διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού, στις 31 Μαρτίου 2011. Τότε ως αποστολέας φερόταν η ευρωπαϊκή υπηρεσία EUROFOR, με έδρα τη Φλωρεντία της Ιταλίας, απ' όπου φέρεται ότι στάλθηκε το δέμα.

Την προκήρυξη αυτή υπέγραφε η ιταλική τρομοκρατική οργάνωση  Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία-Διεθνές Δίκτυο (FAI). Το κείμενο της ανάληψης, γραμμένο στα ιταλικά, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης στα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς και σε φυλακισμένους συντρόφους τους σε Χιλή, Ελβετία και Γερμανία.

 Το βιβλίο-βόμβα με παραλήπτρια την δικαστικό έχει πολλές ομοιότητες με εκείνο που είχε φθάσει στον διοικητή του Α.Τ. Ιτέας στις 29 Απριλίου 2014. Μετά την εξουδετέρωσή εκείνου του «βιβλίου», τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής διαπίστωσαν την ταυτοποίηση γενετικού υλικού με αυτό του «Μανώλη της 17Ν», Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα δεν επέστρεψε στις φυλακές από άδεια που είχε λάβει. Υπήρχε και αποτύπωμα του «Ιάσονα», ο οποίος είχε συλληφθεί στις αρχές 2015, στον πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων για εκείνους που συμμετείχαν στο σχέδιο «Γοργοπόταμος». Οι αστυνομικοί δεν είχαν δημοσιοποιήσει αυτό το εύρημα. Λίγο αργότερα ήρθε προκήρυξη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» που αναλάμβανε την ευθύνη. Το σχέδιο των τρομοκρατών όπως αποκαλύφθηκε από τις κωδικοποιημένες συνομιλίες του σχεδίου «Γοργοπόταμος», ήταν την επίθεση να αναλάμβανε η «κορώνα» (Σέχτα Επαναστατών) , στην περίπτωση που πετύχαιναν το αιματοκύλισμα. «Δυστυχώς για άλλη μια φορά η τύχη μάς γύρισε την πλάτη. Ενώ το πακέτο έφτασε κανονικά στην καρδιά της φιδοφωλιάς του αστυνομικού τμήματος κάποιος μπ…. αντιλήφθηκε τις πραγματικές προθέσεις του “αποστολέα”» περιέγραφε κυνικά, ο συντάκτης της προκήρυξης.

Αποστολέας φαινόταν να ήταν η ΜΚΟ Αρχιεπισκοπή Αθηνών και παραλήπτης ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, με το εκρηκτικό δέμα να φθάνει στο τμήμα με την αλληλογραφία του. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε βιβλίο θρησκευτικών ψαλμών με τίτλο η «Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάς» του Χαρίλαου Α. Ταλιαδώρου πρωτοψάλτη του Ι.Ν της Αγ. Σοφίας Θεσσαλονίκης, έκδοσις του 1998. Στάλθηκε από το κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ στο Κρυονέρι στις 28 Απριλίου 2014. Οι δράστες γνώριζαν ότι ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ψάλτης σε εκκλησία της περιοχής.

«Θα εξαφανιζόταν ο όροφος. Εκείνη την ώρα στο τμήμα ήταν 4-5 αστυνομικοί και ισάριθμος αριθμός πολιτών. Αν δεν σκοτώνονταν, σίγουρα θα τραυματίζονταν σοβαρά. Το ενδεχόμενο έκρηξης αυτή της βόμβας, θα ισοδυναμούσε με έκρηξη… 10 χειροβομβίδων μέσα σε ένα γραφείο», υποστήριζε πειστικά τότε, στέλεχος του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Το παγιδευμένο βιβλίο περιείχε 500 γραμμαρίων ΤΝΤ, μαζί με 25 κομμένα καρφιά, μπουλόνια και βίδες, ενώ υπήρξε μία πρωτόγνωρη μετατροπή του κοινού πυροκροτητή σε ηλεκτρικό.

Παρόμοιο ήταν το πακέτο-βόμβα, που στις 24 Ιουνίου 2010 σκότωσε τον Αστυνομικό Διευθυντή Γιώργο Βασιλάκη, υπασπιστή του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Σε αυτή την βόμβα είχε εντοπιστεί αποτύπωμα του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Στο πλαίσιο του σχεδίου «Φοίνικας» η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, τον Ιούλιο του 2013 είχε στείλει εκρηκτικό φάκελο, με παραλήπτη τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Δημήτρη Χωριανόπουλο, ο οποίος εξουδετερώθηκε στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι.

Πηγή: thetoc.gr

Best of internet