Η Microsoft έφτιαξε έναν «μαγικό καθρέφτη» που θέλουμε σαν τρελοί

Gazzetta team
Η Microsoft έφτιαξε έναν «μαγικό καθρέφτη» που θέλουμε σαν τρελοί
Η νέα τεχνολογία που προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία στους χρήστες!

Οι περισσότεροι άνθρωποι το πρωί περνούν λίγο χρόνο μπροστά από τον καθρέφτη πριν βουρτσίσουν τα δόντια τους και φύγουν από το σπίτι.

Για τους υπόλοιπους η Microsoft έχει αναπτύξει έναν «έξυπνο καθρέφτη» που εμφανίζει όλες τις ενημερώσεις που χρειάζεται ένας χρήστης πριν πάει στη δουλειά του. Ονομάζεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, «μαγικός καθρέφτης», καλωσορίζει τους χρήστες, παρουσιάζει τον καιρό και άλλες σχετικές πληροφορίες ενώ ταυτόχρονα δείχνει το είδωλο του χρήστη.

Η νέα τεχνολογία παρουσιάστηκε πρόσφατα σε ένα συνέδριο τεχνολογίας στη Σιγκαπούρη και ένας εκπρόσωπος των προγραμματιστών της Microsoft δήλωσε: «Φανταστείτε όταν ξυπνάτε το πρωί και είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε τον καθρέφτη για να φτιάξετε τα μαλλιά σας, να κάνετε το μακιγιάζ σας και ενώ τα κάνετε όλα αυτά να μαθαίνετε ταυτόχρονα τι καιρό θα κάνει».

Πρόκειται για έναν καθρέφτη που διαθέτει οθόνη και δείχνει λευκά στοιχεία σε μαύρο φόντο. Όταν η οθόνη είναι ενεργοποιημένη, οι χρήστες μπορούν να δουν τόσο το είδωλό τους όσο και τα λευκά στοιχεία στον καθρέφτη. Ο «μαγικός καθρέφτης» χρησιμοποιεί την τεχνολογία των Windows Hello για την αναγνώριση του προσώπου και άλλες τεχνολογίες για να συνδέεται στο διαδίκτυο και να παρουσιάζει τον καιρό και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον χρήστη. Πατώντας στην κορυφή του καθρέφτη ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει ποιες πληροφορίες θέλει να εμφανίζονται ή όχι ανάλογα με τις ανάγκες του. Κάτι ακόμα που μπορεί να κάνει ο καθρέφτης σύμφωνα με την Microsoft είναι να αναγνωρίζει τα συναισθήματα όσων έχει μπροστά του. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όλο αυτό γίνεται με ενσωματωμένη κάμερα με ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει οκτώ διαφορετικά συναισθήματα μεταξύ των οποίων ο θυμός και η ευτυχία.

unnamed

Πηγή: newsbeast.gr