Ξαφνικά εμφανίστηκαν θέσεις πάρκινγκ μόνο για γυναίκες (pics & vid)

Gazzetta team
Ξαφνικά εμφανίστηκαν θέσεις πάρκινγκ μόνο για γυναίκες (pics & vid)
Χρειάζονται «ειδικές» θέσεις παρκαρίσματος οι γυναίκες; (ξεκάθαρα όχι).

«Μα πώς γίνεται να πάρκαρε τόσο στραβά; Ε, γυναίκα θα είναι!». Αποκλείεται να μην έχεις ακούσει ατάκες όπως αυτή σε αμέτρητους ελληνικούς δρόμους. Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν αδέξιες Ελληνίδες οδηγοί, όπως υπάρχουν και αδέξιοι Έλληνες οδηγοί. Επίσης σίγουρα δεν υπάρχει κάποιο ένζυμο, χρωμόσωμα κλπ, που να υποδεικνύει πως το αρσενικό είναι σούπερ/ανώτερος στο παρκάρισμα και στην οδήγηση γενικότερα, σε σχέση με το θηλυκό (γράφει συντάκτης του RISE που δεν ξέρει να ξεχωρίζει το φρένο από το γκάζι).

Παρ`όλα αυτά, στην επαρχία Zheijiang της Κίνας, αρκετοί χώροι parking έχουν προχωρήσει το concept «γυναίκες -αδέξιοι οδηγοί» πολλά βήματα παραπάνω, προσφέροντας θέσεις πάρκινγκ αποκλειστικά για γυναίκες. Οι θέσεις αυτές είναι αρκετά μεγαλύτερες σε σχέση με αυτές που δεν απευθύνονται σε οδηγούς συγκεκριμένου φύλου και έχουν διακριτικά χρώματος ροζ.

Σύμφωνα με δήλωση του Pan Zhuren σε τοπική εφημερίδα, διευθυντή ενός από τα πάρκινγκ στην εφημερίδα Evening News, η απόφαση να προσφέρει θέσεις πάρκινγκ μόνο για γυναίκες, ελήφθη όταν διαπίστωσε πως μερικές γυναίκες οδηγοί είχαν πρόβλημα στο να παρκάρουν με οπισθογωνία και «πάρκαραν αδέξια».

female-only-parking

Σεξισμός και στο παρκάρισμα λοιπόν; Φαίνεται πως η συγκεκριμένη ιδέα δεν είναι καθόλου μεμονωμένο περιστατικό, καθώς πάρκινγκ με «ειδικές» θέσεις για γυναίκες έχουν εμφανιστεί και σε άλλες χώρες, όπως η Αυστρία, η Ελβετία και η Γερμανία Αξίζει να τονίσουμε πως η εμφάνιση αυτών των θέσεων σε γερμανικά πάρκινγκ, έγινε η αφορμή ώστε μια εφημερίδα να κάνει λόγο για σεξισμό στο παρκάρισμα, ενάντια στους άντρες. Κύριοι, το παρκάρισμα είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεσή ΚΑΙ για άντρες (ο γράφων παρεμπιπτόντως κόπηκε στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, ΣΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ).

Πηγή: rise.gr