Τι απαντά η ΝΔ στην κριτική για την αποχώρηση

Τι απαντά η ΝΔ στην κριτική για την αποχώρηση

Να αλλάξει την πολιτική ατζέντα επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία που δίνει έμφαση τις τελευταίες ώρες στην προβολή των βασικών της θέσεων για το μεταναστευτικό–προσφυγικό.

Τι απαντά η ΝΔ στην κριτική για την αποχώρηση

Να αλλάξει την πολιτική ατζέντα επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία που  δίνει έμφαση τις τελευταίες ώρες στην προβολή των βασικών της θέσεων για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, τις οποίες και θα παρουσιάσει σήμερα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Σάμο, όπου θα βρεθεί ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ η αναλυτική παρουσίαση θα γίνει αύριο από τον συντονιστή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα, Βασίλη Κικίλια.

Η Ν.Δ. θέλει να ξεπεράσει ότι έγινε στη Βουλή για το θέμα των off shore και την απουσία της, η οποία προκάλεσε και μούδιασμα και προβληματισμό στην γαλάζια Κ.Ο., και θα επιμένει ότι η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη σε αυτό το πεδίο.

Στη σκιά των πολλών συζητήσεων για το εάν ήταν σωστή ή όχι η επιλογή της Ν.Δ. να αποχωρήσει από την Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις offshore, η ηγεσία του κόμματος επιμένει ότι δεν ήθελαν, όπως λένε, να νομιμοποιηθεί η αναδίπλωση του Αλέξη Τσίπρα και στόχος ήταν να «χρεωθεί» εξ ολοκλήρου ο Πρωθυπουργός τους χειρισμούς των τελευταίων 24ώρων.

«Η Ν.Δ. αποχώρησε από το θέατρο σκιών της Κυβέρνησης για να μη συμμετέχει στο πρωτοφανές αυτό πλυντήριο της παρέας του Μαξίμου, για τους εξής λόγους: Η τροπολογία είναι προδήλως αντισυνταγματική καθώς όχι μόνο δεν σέβεται την αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 του Συντάγματος), περιορίζοντας την κατοχυρωμένη οικονομική ελευθερία των πολιτών, αλλά παράλληλα είναι αντίθετη και με το άρθρο 57 του Συντάγματος αναφορικά με τα δικαιώματα, τα καθήκοντα και τα ασυμβίβαστα των βουλευτών. Είναι, επίσης, προδήλως αντι-ενωσιακή, καθώς προσβάλει βασικές αρχές της Συνθήκης Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δαιμονοποεί την επιχειρηματικότητα συγγενών πολιτικών προσώπων» λένε από τη Συγγρού.

Παρά τα όσα επικριτικά λέγονται και από μερίδα των βουλευτών της Ν.Δ., στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη κυρίαρχη είναι η εκτίμηση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση με την επιλογή της να μην παραστεί στη συζήτηση δεν νομιμοποίησε πολιτικά την παρωδία με την καθολική απαγόρευση της συμμετοχής πολιτικών και συγγενών τους σε οποιαδήποτε εταιρεία με έδρα εκτός των ελληνικών συνόρων.

«Ακυρώσαμε το σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου να στρέψει το σύνολο της συζήτησης στην πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από θέση απολογούμενου να βρεθεί σε θέση κατηγόρου» λένε από τη Ν.Δ. που θεωρούν και επιμένουν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημα που είχε και απλά με τη συγκεκριμένη υπόθεση έγινε πιο εμφανές.

Σε αυτό το κλίμα η Ν.Δ. θα προσπαθήσει να στρέψει τη συζήτηση στο μείζον θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού και γι’ αυτό την ώρα της συζήτησης στη Βουλή ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να επισκεφθεί τον καταυλισμό στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες κομματικές πηγές, ο πρόεδρος της ΝΔ, «επέλεξε συνειδητά να μην εμπλακούν ο ίδιος και τα κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος στην αντιπαράθεση – σόου που ήθελε να στήσει η κυβέρνηση, επιχειρώντας να απαλύνει τις βαθιές πληγές που άνοιξε στο κυβερνητικό σώμα η σκανδαλώδης τροπολογία».
 

Πηγή: thetoc.gr

 

Best of internet