«Kαβγάς» Τσίπρα με Θεοδωράκη για τις offshore (vid)

Gazzetta team
«Kαβγάς» Τσίπρα με Θεοδωράκη για τις offshore (vid)
Σε οξυμένους τόνους εξελίχθηκε η αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Σε οξυμένους τόνους εξελίχθηκε η αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε τον Στ. Θεοδωράκη ότι είναι συνήγορος του απόντος προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον κ. Θεοδωράκη να ανταπαντά πως υπάρχουν στο επιτελείο του πρωθυπουργού άνθρωποι του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Στην πρωτομιλία του ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι η αρχική διάταξη για τις offshore ή είναι σωστή και θα πρέπει η κυβέρνηση να την υπερασπιστεί ή αλλιώς είναι πονηρή διάταξη και η κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. Τα περί ηθικού πλεονεκτήματος και ηθικού DNA που κάποιοι λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν υπερασπιστεί και κάποιοι άλλοι που σήμερα βρίσκονται φυλακή είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Δεν ήξερα ότι όταν έφευγε ο κ. Μητσοτάκης άφηνε στο πόδι του τον κ. Θεοδωράκη, είπε στην αρχή της δευτερομιλίας του ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον πρόεδρο του Ποταμιού. «Υπερψηφίσατε κ. Θεοδωράκη την δήθεν σκανδαλώδη διάταξη όμως ήσασταν αυτοί που βγάζατε ανακοινώσεις ακραίου λαϊκισμού» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Δύο συγκεκριμένες απαντήσεις. Θα ήθελα να είστε πιο προσεκτικός όταν μιλάνε οι αντίπαλοί σας. Εμείς δεν είπαμε να υπάρξει νομοθέτηση αλλά δέσμευση ότι οι κύριες καταθέσεις των βουλευτών δεν μπορεί να είναι στο εξωτερικό. Το Ποτάμι δεν χρειάζεται δάνεια κακής παλιάς πολιτικής. Τα δάνεια της παλιάς κακής πολιτικής τα έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχετε στο επιτελείο σας ανθρώπους του Άκη Τσοχατζόπουλου, που έχουν διωχθεί, που έχουν κλέψει πολιτικό χρήμα» ανταπάντησε ο κ. Θεοδωράκης.

«Οι βασικότεροι συνεργάτες του Α. Τσοχατζόπουλου, που βρίσκεται στη φυλακή, είναι στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είτε στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στο Μαξίμου, αυτά δε λέγονται πρώτη φορά», επέμεινε ο επικεφαλής του Ποταμιού για να λάβει την ακόλουθη απάντηση από τον Α. Τσίπρα: «Όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ συνεργάζονταν τότε με το τότε κορυφαίο στέλεχος Α. Τσοχατζόπουλο. Ο κ. Θεοδωράκης είπε για στελέχη που έκλεψαν και είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να πει ονόματα, επιβεβαίωσε τη συκοφαντία με το χειρότερο τρόπο. Λυπάμαι πάρα πολύ για εσάς κ. Θεοδωράκη».

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Φάμελος είχε κάνει λόγο για συκοφαντία και η προεδρεύουσα Τ. Χριστοδολοπούλου ζήτησε να διαγραφούν οι φράσεις από τα πρακτικά.

Κατόπιν έλαβε το λόγο ο Β. Λεβέντης, καταγγέλλοντας ότι η ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή είανι φωτογραφική κατά του Κυρ. Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για εκδικητικότητα.

Στο τέλος της συζήτησης τοποθετήθηκε και ο Πάνος Καμμένος ο οποίος άφησε υπονοούμενα για τον Β. Λεβέντη («Να μιλήσουμε για άδειες καναλιών και πως τις πήρανε»), ενώ χαρακτήρισε τον κ. Θεοδωράκη «ορντινάτσα του κ. Παπαντωνίου».


Πηγή: thetoc.gr