Daily Mail-Τelegraph: Η Γαλλία κινδυνεύει να βυθιστεί στο χάος

Gazzetta team
Daily Mail-Τelegraph: Η Γαλλία κινδυνεύει να βυθιστεί στο χάος
Η ισπανική εφημερίδα El Pais, η γερμανική Bild, όπως και οι βρετανικές Daily Mail καιΤelegraph εκφράζoυν φόβους ότι, εν μέσω διαδηλώσεων και απεργιών στους αερομεταφορείς και το σιδηροδρομικό δίκτυο, η χώρα κινδυνεύει να βυθιστεί στο χάος την ώρα που ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους φιλάθλους του αθλητικού γεγονότος.

Δριμύ κατηγορώ του ευρωπαϊκού Τύπου για την αδράνεια της κυβέρνησης Ολάντ απέναντι στις κινητοποιήσεις των Γάλλων πολιτών που παραμένουν στους δρόμους της χώρας, ζητώντας την άμεση απόσυρση του εργασιακού νόμου Ελ Κομρί.

Οι διαδηλώσεις αλλά και οι απεργίες στον τομέα των μεταφορών προκαλούν καθημερινά προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών, αμαυρώνοντας την εικόνα της χώρας προς τα έξω, όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro και προσθέτει: «Την ίδια ώρα όμως ενισχύουν το αίσθημα της ανασφάλειας στη χώρα. Η Γαλλία, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου , αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ με το Eυρωπαικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Εuro 2016) που φιλοξενεί σε λίγες ημέρες».


Η ισπανική εφημερίδα El Pais, η γερμανική Bild, όπως και οι βρετανικές Daily Mail και Τelegraph εκφράζoυν φόβους ότι, εν μέσω διαδηλώσεων και απεργιών στους αερομεταφορείς και το σιδηροδρομικό δίκτυο, η χώρα κινδυνεύει να βυθιστεί στο χάος την ώρα που ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους φιλάθλους του αθλητικού γεγονότος.

Στο σιδηροδρομικό δίκτυο , το συνδικάτο CGT - που πρόσκειται στο Κομμουνιστικό Κόμμα- εξήγγειλε επ' αόριστον απεργία αντιδρώντας στο νόμο Ελ Κομρί για τον οποίο ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ και ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, εμφανίζονται ανυποχώρητοι.

Εννέα ημέρες πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, οι ακυρώσεις δρομολογίων κυμαίνονται μεταξύ 40% και 50% ενώ έπονται κινητοποιήσεις και στα αεροδρόμια, όπως αναφέρει ο γαλλικός Τύπος.

Το συνδικάτο CGT έχει δείξει την πρόθεσή του να παραμείνει στις επάλξεις μέχρι τουλάχιστον την έναρξη του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου με την διεθνή κοινότητα να έχει στραμμένο το βλέμμα της στο Παρίσι. Κατά συνέπεια, το πλήγμα στην εικόνα της κυβέρνησης και γενικότερα της χώρας να είναι ακόμη μεγαλύτερο, όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Σήμερα το πρωί, οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι (SNCF) ανέφεραν πως, περίπου το 40% των δρομολογίων υψηλής ταχύτητας και περίπου το μισό των περιφερειακών δρομολογίων έχει ακυρωθεί.

Επηρεάζονται επίσης και δρομολόγια προς το εξωτερικό (σχεδόν τα μισά προς Ισπανία και Ιταλία) όπως και και η σιδηροδρομική μεταφορά στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Παρισιού, το Ντε Γκωλ.

Πηγή: protothema.gr