Επίδομα τουλάχιστον 300 ευρώ σε 40.000 οικογένειες

Επίδομα τουλάχιστον 300 ευρώ σε 40.000 οικογένειες

Ξεπεράστηκε όπως όλα δείχνουν, έστω και αργά τη νύχτα, το εμπόδιο του ΕΚΑΣ στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές. Όπως σε κάθε διαπραγμάτευση η λύση βρέθηκε κάπου στη μέση, ωστόσο το σημαντικό για τους συνταξιούχους είναι ότι δεν θα χρειαστεί να επΞεκινάει από 1η Ιουλίου του πρόγραμμα Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που σε πρώτη φάση θα αφορά 40.000 οικογένειες από 30 δήμους της χώρας, ενώ από 1/1/2017 το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα και θα αφορά σε 400.000 νοικοκυριά.στρέψουν χρήματα.

Επίδομα τουλάχιστον 300 ευρώ σε 40.000 οικογένειες

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά και θα αφορά σε άτομα και οικογένειες από τους Δήμους:
Ορεστιάδας, Καβάλας, Νέας Ιωνίας, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Φυλής, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννου Ρέντη, Περάματος, Λέσβου, Καστοριάς, Αιγιαλείας,Πύργου, Αρταίων, Ελασσόνας, Τρικκαίων, Ζακύνθου , Βέροιας, Παύλου Μελά, Κιλκίς,Κατερίνης Λαμιαίων σ, Γόρτυνας Ρεθύμνης , Καλυμνίων Λέρου, Σικυωνίων, Καλαμάτας.

Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν τα παρακάτω ποσά:
Άγαμος: 200 ευρώ
Ζευγάρι χωρίς παιδιά 300 ευρώ
Ζευγάρι με ένα παιδί: 350 ευρώ
Ζευγάρι με δυο παιδιά: 400 ευρώ
Ζευγάρι με τρία παιδιά:450 ευρώ

Ουσιαστικά τα ποσά ξεκινούν από τα 200 ευρώ για ένα άτομο, αυξάνονται κατά 100 ευρώ για κάθε ενήλικο και κατά 50 ευρώ για κάθε τέκνο.

Στη δεύτερη φάση το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλη την ελληνική Επικράτεια. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παροχές σε χρήμα και υπηρεσίες, καθώς και βοήθεια για την ένταξη των ωφελουμένων στην εργασιακή και κοινωνική ζωή.

Πηγή: newsit.gr

Best of internet