Επιχείρηση «πλυντήριο» καταλογίζει η ΝΔ για τις offshore

Gazzetta team
Επιχείρηση «πλυντήριο» καταλογίζει η ΝΔ για τις offshore
Ως «μάννα εξ ουρανού» εκλήφθηκε στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας η διάταξη για τις υπεράκτιες εταιρίες, την ώρα που στη Συγγρού είναι δεδομένος ο στόχος αποδόμησης της κυβέρνησης και στο επίπεδο του λεγόμενου ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς. «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πιάστηκαν με την... offshore στην πλάτη», τονίζουν χαρακτηριστικά κύκλοι της ΝΔ.

Πίσω από τη ρελάνς του Μαξίμου με καθολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρίες του εξωτερικού, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαβλέπουν προσπάθεια της κυβέρνησης να περισώσει τα προσχήματα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «άτακτη υποχώρηση». Μάλιστα, όπως τονίζουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί ισχυρή πεποίθηση της ΝΔ πως στόχος της εν λόγω διάταξης ήταν να παράσχει κάλυψη σε υπουργούς και βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, οι οποίοι πιθανότατα έχουν συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρίες.

Προς επίρρωση των λεγομένων τους μάλιστα, συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζουν πως η επίμαχη διάταξη του πολυνομοσχεδίου ήδη δημοσιεύθηκε την Τρίτη σε ΦΕΚ, γεγονός που «πλέον καθιστά τη ζημιά ανεπανόρθωτη, καθώς έχει ήδη δημιουργηθεί το προηγούμενο για όσους μπορεί να ήταν μέτοχοι σε offshore και πλέον όποια διόρθωση και να φέρει η κυβέρνηση υπό το βάρος της κοινωνικής και πολιτικής κατακραυγής είναι καθαρά για τα μάτια του κόσμου».

Αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει πάντως η ΝΔ στην νέα τροπολογία καθολικής απαγόρευσης που φέρνει σήμερα η κυβέρνηση, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους μέχρι να δουν το τελικό κείμενο που θα κατατεθεί στη Βουλή και ετοιμάζουν δική τους πρόταση. «Έχουμε συγκεκριμένη άποψη επί του θέματος και θα γίνει γνωστή αύριο στη Βουλή με την πρότασή μας», τόνιζε χαρακτηριστικά συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, κληθείς να σχολιάσει το θέμα. Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης το νομικό επιτελείο της ΝΔ επεξεργαζόταν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την κατάθεση μίας πλήρους πρότασης προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές σε ένα τέτοιο μείζον ζήτημα.

Δεδομένο πάντως θα πρέπει να θεωρείται ότι οι τόνοι θα ανέβουν κατακόρυφα από την πλευρά της ΝΔ, καθώς η εν λόγω διάταξη ήρθε μίας μόλις ημέρα μετά την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης από σύσσωμη την γαλάζια ΚΟ για τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος «φωτογραφίζεται» ως εμπνευστής της αρχικής τροπολογίας.

Πηγή: newsbeast.gr